Een website laten maken, wat komt er allemaal bij kijken?

Een website laten maken, wat komt er allemaal bij kijken?

Om het gemakkelijk te maken hebben wij deze pagina opgedeeld in een aantal specifieke hoofdstukken. Je kunt meteen door bladeren naar het deel wat voor jou interessant is. Wederom kun je op bij ieder onderwerp doorklikken naar meer details over het specifieke onderwerp.

  1. Analyse van het doel
    2. Hosting + naam registratie (waar nodig)
    3. Huisstijl creatie
    4. Website ontwikkeling
    5. Website kosten
    6. Marketing

1. Analyse van het doel van de website

Voordat we beginnen aan het hoofd onderwerp beginne, een “website laten maken”, gaan we het gesprek graag met je aan en kun je misschien zelf al nadenken over wat je wensen zijn.

Een stomme vraag misschien maar misschien ook goed om eens over na te denken aan de hand van enkele stappen.

Wat is het doel van jou website?

Misschien een hele basale vraag maar uit ervaring weten wij bijvoorbeeld dat als jij luxe bankstellen verkoopt het niet het beste idee is om een webshop te openen en te verwachten dat jij on-line verkopen gaat behalen, je hebt dan een luxe ogende website nodig waar jij jou producten op kunt tentoon stellen met bij ieder product goede tekst en uitleg om mensen over te halen naar jou winkel te komen.

Verkoop je elektronica en focus je op lage prijzen, ben je een prijs stunter als het ware dan is een webshop super belangrijk en gaat de website focus niet zo zeer uit naar het overhalen van mensen om naar jou winkel te komen maar wil je meteen verkopen. Voor jou zijn het behalen van referenties vele malen belangrijker dan voor iemand met een stenen winkel. Ja, voor iedereen zijn referenties belangrijk maar in een stenen winkel kun je mensen persoonlijk aanspreken, een gevoel ander gevoel meegeven dan je in een webshop kunt etc, de doelen zijn aanzienlijk anders.

Na het “doel” te hebben bepaald gaan we over naar het zoeken van jou huisstijl, altijd de vraag, wil jij jou eigen huisstijl ontwerpen of wil je jou huisstijl laten ontwerpen, in principe kan het beiden maar wij raden altijd een combinatie aan, jij bedenkt de kleur combinaties, wij gaan aan de slag en werken een aantal voorstellen uit waar jij een keuze uit kunt maken.

Wil je dit volledig zelf doen? Uiteraard geen probleem, lees hier alle tips om het grotendeels zelfstandig uit te voeren.

Onderliggend hebben we nog de vraag, wat voor platform wil jou website op hebben draaien, is dit WordPress, Magento of heb je een andere voorkeur? Uiteraard helpen wij jou graag bij deze keuze.

2. Hosting + naam registratie

Als je dit al hebt en op zoek bent naar een nieuwe website layout of gevoel kun je dit deel overslaan.

Mocht je dit nog niet hebben gedaan is het belangrijk om verder vooruit te gaan denken, ga jij jou “merk” in de markt zetten en promoten en is het vindbaar worden op jou merknaam belangrijk of wil je jou website gaan gebruiken voor online verkopen is de vindbaarheid op betaalde zoektermen belangrijk?

Mocht je nog niet weten wat zoektermen zijn? Lees hier alles over een zoekwoorden analyse en wat er bij komt kijken.

Uiteraard is het altijd mogelijk om en jou bedrijfsnaam te registreren en een naam voor de online vindbaarheid om het beste van 2 werelden te gebruiken.

Wat betreft hosting is het belangrijk om ook een partij te kiezen welke goed bij jou past, bepaalde goedkope hostingspartijen geven heel weinig support als er aan de server zijde iets fout gaat en kun je niet eens telefonisch contact opnemen als je website onverhoopt off-line raakt. Uiteraard moet dit niet jou probleem zijn en dien je een partij te kiezen welke er altijd voor jou is.

Met betrekking tot grootte van jou website wordt het tegenwoordig minder belangrijk bij welke hosting partij je aanklopt, bij de kleinste pakketten heb je tegenwoordig vaak al 1GB data verkeer, voor dat je dit vol hebt zit je toch snel een heel wat bezoekers! Als je tegen die tijd op zoek moet gaan naar een betere webhosting kun je eigenlijk alleen maar blij zijn dat dit nodig is, simpel gezegd ben je dan goed bezig!

3. Huisstijl creatie

We hebben het doel, we hebben de naam en hosting, hierna dient gekeken te worden naar de creatie van jou huisstijl.

Heb je al bepaalde kleuren in je logo zitten of dient alles vanaf de basis te worden opgezet? Een logo ontwerpen kun je zelf via een gratis logo design website laten uitvoeren of je kun het uitbesteden aan een professioneel ontwerper, net wat jou wensen zijn.

Na het selectie van kleuren gaan we kijken naar de layout van de homepage, de homepage heeft altijd 2 delen, boven de vouw en onder de vouw. Boven de vouw is het deel wat meteen zichtbaar is voor de site bezoeker zonder te scrollen, onder de vouw wordt pas zichtbaar na het scrollen. Als je denkt aan een webshop kun je meteen jou prijs pakkers op top producten boven de vouw plaatsen, voor een website anders dan webshop kun je offertes laten opvragen of jou meest luxe producten weergeven. Of als je simpel wilt informeren kun je dat boven de vouw plaatsen als het nuttig is voor de bezoeker.

Wij proberen voor onze site bijvoorbeeld altijd de inhoudsopgave van een pagina + korte introductie boven de vouw te houden zodat het voor de bezoeker meteen duidelijk is waar het over gaat, is het niet interessant dan kan de bezoeker meteen door naar een andere pagina om geen tijd te verdoen.

De homepagina wordt altijd ontworpen in samenspel met de navigatie (de balk boven of aan de zijkant van de pagina waarmee de bezoeker snel naar de hoofd onderwerpen toe kan.

Wij hebben diverse basis layouts beschikbaar waar je inspiratie uit kunt opdoen, of bekijk enkele website welke wij in beheer hebben hier.

4. Website ontwikkeling.

Na jou stijl in kaart gebracht te hebben wordt begonnen met de ontwikkeling van jou website, wederom afhankelijk van jou wensen met betrekking tot hoeveelheid producten, functionaliteiten, stabiliteit van de website wordt gekozen voor een bepaald systeem om in te bouwen.

Een website laten maken kan al vanaf een XXX bedrag, bij de goedkoopste aanbieding gaan wij uit van een standaard template waarop jij zelf wijzigingen kunt aanbrengen. Wij leveren hem op bijvoorbeeld met 5 landingspagina’s, alle menu’s klaar zoals jij hem wenst en de homepage ingericht. De basis is klaar, jij kunt zelf de rest invullen.

Wil je dat wij het volledig voor jou uitwerken, uiteraard ook mogelijk.

Voor de ontwikkeling kijken wij naar HTML en CSS om te bepalen hoe jou website gaat functioneren en hoe hij reageert op de site bezoekers. Op basis van de voorheen samengestelde wensen zorgen wij dat de site er precies uit komt te zien zoals jij wenst.

Er kunnen in principe 2 soorten websites worden opgezet, een site welke jij volledig zelf kunt bijhouden. Wij maken standaard pagina’s voor jou aan welke jij kunt kopiëren om vervolgens zelf de informatie te vullen op deze pagina’s. de andere variant is dat wij alle pagina’s voor jou aanmaken, per pagina kijken wat jij het beste vind werken.

Een product pagina kan bijvoorbeeld voor product X anders zijn dan voor product Y, alles is mogelijk.

Een extra landingspagina inclusief content kan opgezet worden vanaf XX, deze zijn niet heel duur maar wel ontzettend belangrijk voor jou vindbaarheid in Google. Lees meer over Google zoekwoorden hier.

5. Website kosten (specifiek van een website laten maken)

Een website laten maken kost uiteraard geld, maar waar dien je nu aan te denken (ongeveer)?

Uiteraard heb je de standaard website hosting kosten, dit kan al vanaf 10 euro per jaar (het goedkoopste van het goedkoopste), dit is een beetje afhankelijk van welk besturingssysteem je hebt en welke service je verlangd.

Wil jij een uptime garantie van 99,999%, dan betaal je hier uiteraard ook voor.

Echter is de hosting van een website de kleinste kostenpost van het totaal, en ook het opzetten van de website is vaak de kleinste kostenpost die je maar zult hebben. Een 1 malige investering van 500-1500 lijkt misschien veel maar is het echt niet. Als je bedenkt dat je jaarlijks toch enkele duizenden bezoekers wenst te ontvangen en de website redelijk wat jaren mee zal gaan zit je al snel op centen per bezoeker.

Uiteraard is de investering welke jij wilt maken afhankelijk van jou budget.

Een standaard webshop/website kun je helemaal gratis opzetten met behulp van diverse gratis website aanbieders, echter maak je dan gebruik van hun software en betaal je voor extra functionaliteiten en heb je op je site vaak een referentie staan zoals “Wil jij ook een gratis website?” wat misschien niet die professionele uitstraling geeft waar jij naar op zoek bent.

Een website/webshop met een paar pagina’s kan worden opgezet voor enkele honderden euro’s en uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Als je denkt aan een Magento webshop, met mogelijkheid tot 3500 producten, persoonlijk uitgewerkte landingspagina’s, product pagina’s met hierop diverse leuke mogelijkheden zoals het laten zien van 1 product in diverse kleuren kun je denken aan 3500 euro. Als je dit terug rekent naar prijs per product zit je wederom maar op 1 euro wat je als het goed is zo terug verdient en zijn de kosten van een website laten maken bijzonder laag.

Uiteraard zit hier van alles tussen, afhankelijk van jou wensen.

Zoals voorheen al aangegeven, een landingspagina kan worden opgezet vanaf XX euro.

Als je hier kijkt naar onze website voorbeelden kunnen we je de prijs geven op basis van deze voorbeelden zodat je een goed idee kunt vormen waar je aan toe bent, of misschien makkelijker, vraag een offerte op en zet hier je persoonlijke wensen in.

6. Marketing

Het hebben van een website is tegenwoordig wel een vereiste, in sommige markten kom je nog uit de voeten met een Facebook pagina of een gratis website maar meestal is dit niet meer mogelijk. Echter na bovenstaande 5 onderdelen ben je er “helaas” nog niet.

Het wordt nu belangrijk om gevonden te worden.

Zorg ervoor dat er goede pakkende teksten op je website staan met een duidelijke “call to action” laat mensen daadwerkelijk op bezoek komen, het contact formulier invullen of een product bij jou bestellen door ze ook op jou website die kant op te sturen.

Behalve jou site ga je met jou marketing strategie aan de slag.

Heb je er al over nagedacht? Wat gaat jou online marketing strategie zijn? Nog niet over nagedacht of heb je wel een idee maar weet je niet precies hoe?

Bekijk deze pagina om verder te lezen over hoe een on-line marketing strategie op te zetten, hoe je dit zelfstandig kunt beheren en hoe wij jou hierin kunnen assisteren of ontzorgen.

Wij hebben diverse tips over jou korte termijn, middel-lange en lange termijn strategie voor jou on-line bekendheid.

Lees alles tips hier!

Naar ons inzien hebben we alle onderwerpen over een “website laten maken” behandeld, mocht je iets missen, stuur ons een bericht! Wij gaan graag aan de slag met de feedback van onze lezers om de informatie zo volledig mogelijk te maken!