Wat is een webwinkel?

Wat is een webwinkel?

Wat is een webwinkel?

Een webwinkel of beter bekent als webshop zijn sites waar je digitaal je producten of diensten kan bestellen. Zelf al eens wat besteld via het internet? Dan heb je ook gebruik gemaakt van een webwinkel. Dit kan al een heel simpel voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger omdat de oude kapot is gegaan. Het enige is dat je bestelt via het internet en dat je het thuis bezorgt krijgt. Meer hoef je niet te doen. Je krijgt automatisch een zogeheten track and trace code gestuurd naar je mail. Zo kan je precies in de gaten houden waar je bestelling is. Een voorbeeld van een webwinkel of een webshop is een Mediamarkt. Een van de meest bezochte winkels als het gaat om elektronica.

Nog veel meer dan je denkt

Niet alleen websites die elektronica verkopen valt onder een webwinkel. Nog veel meer site zijn dit. Denk bijvoorbeeld is aan een Zalando of een Bijenkorf. Want ook sites waar je online kleding kan bestellen is een webwinkel. Een van de meest bezochte webwinkels of webshops is Amazon. Dit is dan ook tegelijk en vooral in deze tijd de meest succesvolste bedrijf wat er is op de dag van vandaag. Men verwacht dat is alleen nog maar wordt uitgebreid vanwege dat het internet ook steeds groter wordt. Dit kan je terugzien in de cijfers. Het internet is rond het jaar 2000 bekender geworden en mensen ontdekte toen gelijk het gemak ervan. Je kan elkaar spreken zonder elkaar te hoeven bellen. Je hoeft geen brief meer te sturen, maar doet dit tegenwoordig alleen nog maar via de mail.

Ook diensten zijn te koop op het web

Je hoeft niet per se een product te komen om te voldoen aan een webwinkel. Ook kan je hierop diensten verkopen die mensen kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een theorie-examen. Vanwege dat het niet tastbaar is zou het niet als een product worden omschreven. Een ander voorbeeld wat veel gebruikt wordt is een vergadering of een voorlichting dat je kan bijwonen om zo meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld een nieuwe opleiding die je wilt gaan volgen.