Wat is png?

Wat is png?

Wat is png?

Een png staat voor portable network graphics. Dit begrip is een formaat van een bestand. Zo kan je een pdf-bestand hebben of een .txt bestand hebben. Bij een png bestand laat het zien dat het gaat om een afbeelding of beter nog een raster afbeelding. Het is belangrijk dat een bestand een bepaalde formaat code heeft. Zo kan de computer of een bepaald persoon zien wat er eventueel in het bestand staat. Bij een txt bestand laat het zien dat er content in staat van bijvoorbeeld een text. Bij een pdf kan het een belangrijk bestand zijn wat ondertekend moet worden.

Het is belangrijk dat een png bestand lang mee kan gaan en in principe nooit weg kan gaan. Dit komt doordat het bestandstype altijd onderhouden blijft worden. Dit komt doordat het een goed bestand is wat onderhouden wordt. Dit bestandstype werd in 1966 gemaakt. Een paar jaar later is het bestand geaccepteerd in de wereldwijde computer wereld. Zo mag het overal gebruikt worden en iedereen die met afbeeldingen werkt gebruikt dit bestandstype ook. Het is ook belangrijk voor de grafische wereld. Zo gebruikt iedereen die in de grafische wereld werkt de png bestanden. Dit doen ze omdat het veel beter is dan een standaard jpg bestand. Deze bestanden hebben minder opties en kosten ook veel meer geheugen van de computer om een afbeelding op te slaan. Dit wil je natuurlijk niet hebben omdat je zoveel geheugen mogelijk op je computer wilt hebben. Dit is vooral belangrijk voor grote bedrijven die veel werken met verschillende soorten data.

Internet gebruik met de PNG

Er is veel verschillend gebruik van het bestandstype PNG, het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar welke browser je gebruikt. Sinds dit PNG werd uitgegeven op het internet kon bijvoorbeeld internet Explorer dit bestandstype nog niet goed genoeg ondersteunen dit betekende dat mensen dit browser niet meer konden gebruiken. Daarom gebruiken ze browsers die wel dit kunnen ondersteunen. Dit zijn browsers zoals Google Chrome en Firefox. Hierbij is het belangrijk dat de kwaliteit van het bestand goed is. Daarom wordt er gebruik gemaakt van PNG.