Wat is webspider?

Wat is webspider?

Wat is webspider?

Websider is een wordt wat jou waarschijnlijk niet gelijk voorkomt. Dat kan te maken hebben met het een en ander. Naast de term webspider zijn er ook nog andere termen wat in principe precies hetzelfde betekenen namelijk, spider, crawler en/of bot. Dit zijn eigenlijk programma’s die het zoeken van websites probeert te optimaliseren zodat het beste resultaat naar boven komt. Dit kan jou uiteindelijk veel moeite besparen om iets op te zoeken. Deze kleine programma’s struinen dagelijks het internet af om op zoek te gaan naar nieuwe date om zo de zoekmachines van Google te voorzien van een up-to-date systeem voor het wereldwijde web. Voor het jaar 2000 waar het internet net nieuw kwam was het voor de zoekmachines nog erg lastig om de exacte pagina’s te geven.

Dit komt omdat het systeem toen die tijd niet niet goed ontwikkeld was. Door de jaren heen is dit enorm verbeterd en kan je nou bijna alles vinden op het internet. Zo kunnen er wel 100.000 linkjes komen binnen een seconde waar je op kan klikken. Tuurlijk hebben niet al deze linkjes te maken met wat je opzoekt. Toch kom je al vaak genoeg informatie tegen op de eerste pagina. Bij het verfijnen van het systeem wordt er vaak gebruikt gemaakt van bestaande URL’s. Dit is een link waar men op kan klikken als ze een website bezoeken.

Hoe het werkt

Het werkt eigenlijk zo, stel dat iemand een nieuw toestel nodig hebt. Bijvoorbeeld een camera. Dan typ je dat in op Google. Nu gaat het allemaal heel makkelijk en krijg je gelijk winkels te zien waar je een camera kan halen. Vroeger was dat anders en moest je per se de naam van het bedrijf waar ze de camera’s voorkomen in toetsen. Doordat die kleine machines in het systeem van Google de hele dag bezig zijn wordt het letterlijk per seconde beter. Maar omdat Google zo groot is zou je het als gebruiker niet snel merken.

Spraak

Tegenwoordig wordt er ook gekeken naar spraak. Dit zijn apparaten waar je tegen kan praten die vervolgens jou iets uit handen nemen. Zo kan je zeggen “hey Google” waarop bijvoorbeeld je speaker reageert en jou kan vertellen wat voor een weer het is of hoe laat het is.