Wat is een poll?

Wat is een poll?

Wat is een poll?

Een poll is eigenlijk een andere naam voor onderzoek. Deze poll wordt veel gebruikt in de marketingwereld en heeft ook veel effect. Zo kan je zien dat er ook polls worden gehouden met bijvoorbeeld de verkiezingen. Hier kunnen de politieke partijen krijgen hoeveel mensen wellicht op hun partij kunnen stemmen. Hierbij krijgen ze alvast een inzicht wat eventueel kan gaan gebeuren in de toekomst. Dit is natuurlijk heel belangrijk hierbij kunnen ze kijken of ze iets moeten veranderen aan hun campagne. Een poll is vaak een vraag waarbij er antwoord kan worden gegeven door het publiek. Dit wordt meer gezien als stemmen omdat dit vaak een ja of nee antwoord is. Hiermee kan je vaak direct zien wat mensen vinden van jouw idee of vraag.

De poll begon helemaal terug in 1824. Hierbij werd het gebruikt voor de Amerikaanse verkiezingen en was het een poll om de eventuele uitslag te laten zien. Dit is natuurlijk belangrijk voor de bevolking, maar ook voor de politieke leiders die deze uitslag kunnen zien. Het is in principe een instrument op de publieke opinie te laten zien. Dit kan natuurlijk heel erg belangrijk zijn voor je bedrijf. Omdat je op deze manier kunt kijken naar de behoeftes en wensen van het publiek. Dit zeer belangrijk als dingen wilt verkopen aan het publiek. Hierbij is het belangrijk dat je natuurlijk de behoeftes en de wensen van de doelgroep weet. Op deze manier kan je dan veel meer winst maken voor je bedrijf wat weer heel belangrijk is.

Risico’s van het gebruiken van poll

Er zitten ook veel risico’s aan verbonden aan het gebruiken van een poll. Zo kan het zo zijn dat het publiek de poll niet serieus invult en er foutieve antwoorden uitkomen. Dit kan slecht voor je zijn omdat je dan niet weet of het onderzoek gelukt is. Daarom neem je van iedere poll meestal 5% af omdat je denkt dat deze foutief zijn. Op deze manier weet je altijd zeker dat de poll de waarheid is. Daarnaast kan er ook geknoeid worden bij een poll. Dit gebeurt er al een persoon meerdere keren een antwoord verstuurd.