Wat is een WordPress widget?

Wat is een WordPress widget?

Wat is een WordPress widget?

Een WordPress widget, heb jij er wel eens van gehoord? Op deze pagina gaan we jou uitleggen wat een WordPress widget is, echter geven we je eerst wat informatie over WordPress in het algemeen. Momenteel leven we in een tijd waarin het internet steeds belangrijker wordt. Ondernemers weten dit ook en spelen hierop in door websites en webshops te maken. Met behulp van een website kan je er namelijk voor zorgen dat je een hoop nieuwe mensen bereikt. Mensen die je nooit zou bereiken als jij bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt. Mocht jij een website willen maken, dan zijn er verschillende programma’s waarmee je dit kunt doen en WordPress is een zeer populair programma waarmee mensen websites maken. Wil jij een website laten maken door een expert, dan is de kans groot dat zij ervoor kiezen om met WordPress te werken.

Waarom WordPress?

WordPress is erg gebruiksvriendelijk. Wanneer een specialist een website voor jou heeft gemaakt, dan is de kans groot dat hij dit met WordPress gedaan heeft. Als dit het geval is, dan kan jij hier zelf ook zeer makkelijk in werken. De WordPress omgeving is namelijk makkelijk en snel te begrijpen. Wil jij zelf een wijziging doen, dan kan dit makkelijk. Mocht jij zelf een website met WordPress willen maken, dan zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen en dat is natuurlijk top.

Maar wat is nou een widget?

We hebben je inmiddels al veel uitleg gegeven over WordPress, maar we hebben je nog niet verteld wat een WordPress widget nou eigenlijk precies is en dit gaan we nu doen. Dit is namelijk een klein blokje op een website met een specifieke functie. Ook kom je zo’n widget vaak tegen in de sidebar van een website. Eigenlijk zorg je er met zo’n widget als het ware voor dat je content op een bepaalde plek op de site tevoorschijn laat komen.

Er zijn veel verschillende soorten widgets en je kan bijvoorbeeld ook plug-ins downloaden zodat je in een widget je Facebook pagina en Youtube pagina kunt plaatsen en dat is natuurlijk erg mooi.