Wat is een CMS?

Wat is een CMS?

Wat is een CMS?

CMS is een programma waarmee website-eigenaars hun site mooi kunnen maken. Hiermee kunnen ze verschillende pagina’s inrichten met verschillende soorten content die ook nog eens onderhouden worden. Op deze manier heb je alles mooi in een overzicht en kan je alles terug vinden. Met een CMS kan je zelfs alles onderhouden en zelf ontwerpen. Je kan je contact informatie er inzetten. Je kan alle pagina’s oprichten hoe jij het wilt. Je kan natuurlijk ook zonder een CMS een goede website opzetten. Dit vergt echter veel meer tijd en veel meer geld. De content management systeem zorgt ervoor dat die dit voor je makkelijker maakt. Door alles al geprogrammeerd te hebben hoef je alleen maar paar dingen te veranderen totdat je je eigen website hebt ingericht en online hebt gegooid. Als je kijkt op een content management systeem zie je altijd alle technische dingen die te maken hebben met je content. Echter ziet alleen jij dat, de klant ziet het niet zo en ziet het gewoon normaal

 

Welke verschillende CMS-systemen zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten content management systemen. Een ervan is WordPress, dit programma is bij velen al bekend. En de meeste websites gebruiken dit programma ook. Echter is WordPress een van de goedkoopste mogelijkheden van het onderhouden en maken van content. Je hebt veel dingen die je niet kunt doen, maar bijvoorbeeld bij concurrenten zoals Drupal wel. WordPress is bijvoorbeeld vooral gericht op informatieve websites. Andere content management systemen zijn dan weer juist gericht op andere dingen zoals e-commerce shops. Je moet dus hierbij goed kijken naar wat jij nodig hebt. Hierop moet jij dan een beslissing kunnen maken.

 

Kan je ook zonder een content management systeem een website bouwen?

Het antwoord op deze vraag is ja, dat kan. Maar het gaat je veel tijd en geld kosten om dit goed te kunnen bouwen. Zo moet je alle elementen van de website handmatig erin zetten. Nu zal je vast denken. Ik hoef alleen maar de content te schrijven en er gewoon op zetten. Maar hierachter zitten vele codes die je moet kennen om het daadwerkelijk te kunnen uploaden.