Wat is een zoekmachine?

Wat is een zoekmachine?

Wat is een zoekmachine?

Wat is een zoekmachine? Dat is de vraag waar dit artikel antwoord op gaat geven. De kans is vrij groot dat jij in het dagelijks leven ook wel eens gebruikmaakt van een zoekmachine. Met behulp van een zoekmachine kan je eigenlijk zoals de naam al wel aangeeft dingen op zoeken. Er zijn verschillende zoekmachines, maar de zoekmachine waar we het in dit artikel voornamelijk over gaan hebben is namelijk Google. Bedrijven doen er namelijk erg veel aan om goed vindbaar te worden op Google en dat is best logisch. Enorm veel mensen maken gebruik van Google en zoeken dagelijks op bepaalde zoektermen. Mocht jij bijvoorbeeld een kapper zijn die in Arnhem gevestigd is, dan kan het heel interessant zijn om op het zoekwoord kapper Arnhem gevonden te worden. Onderstaand vertellen we jou hier meer over.

Verschillende interessante zoekwoorden

Bovenstaand gaven we al een mooi voorbeeld van een interessant zoekwoord wanneer je een kapper bent die in Arnhem gevestigd is. Echter is dit natuurlijk niet het enige zoekwoord dat interessant voor je zou kunnen zijn. Er zijn gelukkig verschillende tools die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste zoektermen. Hierbij kan je kijken naar de concurrentie, maar ook naar het aantal mensen dat erop zoeken. Vervolgens is het aan te raden om hier een speciale pagina voor op je website voor aan te maken. Zo’n pagina noemen we een landingspagina.

Website optimalisatie

Wanneer je je op bepaalde zoekwoorden wilt focussen, dan maak je hier dus landingspagina’s voor aan. Echter is dit niet het enige dat je zult moeten doen. Het is namelijk ook aan te raden om je site goed te optimaliseren. Wanneer je je site wilt optimaliseren, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat de site snel laad en dat deze ook goed te gebruiken is op mobiele apparaten. Tevens is de lengte van de pagina’s belangrijk en zullen er afbeeldingen op moeten staan die goed functioneren en bijvoorbeeld niet te groot zijn. Verder is de content op de website zelf natuurlijk ook erg belangrijk.