Wat is provider?

Wat is provider?

Wat is provider?

De letterlijke vertaling van een provider is een aanbieder. Dit is natuurlijk heel breed en een aanbieder staat voor een bedrijf of persoon die een product of een dienst aanbiedt. Zoals ik al zei is dit heel breidt, maar kan het wel verdeeld worden in andere secties. Voor telecomaanbieders zoals telefoons en internet wordt wel vaak een provider als term gebruikt. Dit komt omdat het niet in Nederland is ontstaan en het klinkt daarnaast ook een stukken beter.

Het verschil tussen een aanbieder en een provider is dan ook dat een provider meestal alleen maar diensten aanbiedt en een aanbieder meestal alleen producten. Een dienst is dan ook werkzaamheden tegen een betaling. Zo kan je een tuinbedrijf inhuren die je tuin helemaal opknapt. Dit noem je dan een dienst omdat je een bedrijf betaald om iets fysieks in je tuin te laten doen. Een provider kan ook online zijn, zo kan het zijn dat je een website wilt hebben. Je hebt dan natuurlijk wel een host nodig die je website ook daadwerkelijk online kan houden. Hiervoor heb je een internet service provider nodig die je website kan hosten. Daarnaast kan je ook een contract afsluiten met een telecom bedrijf waardoor je internet kan gebruiken. Dit hoeft niet alleen internet te zijn, het kan ook zijn dat je met een telecom bedrijf praat voor een aansluiting van je televisie. Dit zijn allemaal diensten die de provider je kan aanbieden.

Dienstverlening van bepaalde bedrijven

Er zijn veel verschillende providers die allemaal iets anders te bieden hebben. Zo is niet ieder telecom provider hetzelfde en is het soms handig om hier goed naar te kijken op bijvoorbeeld vergelijkingswebsites. Hierbij hebben sommige providers bijvoorbeeld glasvezel, waardoor je dan veel sneller internet en televisie hebt. Andere providers hebben dat dan weer niet. Ook hebben sommige providers geen eigen netwerk en moeten ze dat huren of kopen van een andere provider. Vaak zijn deze providers dan ook duurder dan de andere providers. Hier kan je op letten bedrijf zijnde of als persoon zodat je niet teveel geld hoeft te betalen. Op deze manieren kan je een goede provider voor jezelf uitkiezen.