Wat is registry?

Een registry is de Engelse vertaling voor het Nederlandse woord register. Meestal wordt deze term gebruikt in de computer wereld. Hierbij laat het register een locatie zien op het bestuurssysteem Windows. Dit is een locatie waar verschillende data staat voor je computer. Dit is natuurlijk heel belangrijk voor je bedrijf, want je wilt natuurlijk dat al je computers goed werken. Op deze computers kunnen natuurlijk belangrijke informatie staan die je nodig hebt voor je bedrijf te laten lopen. In deze registry wordt dus veel informatie opgeslagen over het besturingssysteem van Windows. Deze informatie is noodzakelijk om alle software te laten werken. Deze software zorgt er voor dat je hardware kan lopen. Zo kan je processor van je computer bijvoorbeeld meerdere opties hebben die je kan veranderen in het registry. Dit is belangrijk als je je computer voor zware werkzaamheden wilt zetten. Het kan ook zijn dat externe programma’s gebruik maken van de locaties die je op je computer hebt staan. Hieruit halen ze dan informatie uit je register die ze nodig hebben om het programma te laten lopen. De informatie in deze registers bestaan altijd uit een naam en waarde. Deze waarde wordt altijd uitgedrukt in een binaire code, maar dat kunnen ook cijfers of stukken tekst zijn. Dit ligt allemaal aan de informatie die erin staat. Het is wel belangrijke dat deze informatie een maximale grote mag hebben van 1024kb. Dit is niet veel maar het is wel belangrijk dat het niet groter is dan dit. Anders kan het niet terecht in het register

Een register editor gebruiken

Een register editor is een uitvoerbaar bestand dat je via Windows kan gebruiken. Hiermee kan jij als gebruiker dingen veranderen in het register. Dit wordt meestal gebruikt door ICT’ers, dit komt omdat ze weten wat ze moeten doen met bepaalde informatie. Het is niet handig dat je hier zelf mee aan de slag gaat als je hier ook geen verstand van hebt. Als je een foutje maakt kan dit rampzalig zijn voor je computer en voor je data. Het kan namelijk zo zijn dat je al je informatie kwijt bent en helemaal opnieuw moet beginnen. Het probleem is dan dat je als bedrijf alles wat op de computer staat kwijt bent, mits je een back-up hebt gemaakt.