Wat is WIFI?

Wat is WIFI?

Wat is WIFI?

WIFI, we maken er bijna allemaal wel gebruik van in het dagelijks leven en dat is vrij logisch. De mens maakt enorm veel gebruik van elektronische apparaten zoals een mobiele telefoon, een laptop en een televisie. Wanneer je gebruik wilt maken van je mobiele telefoon, dan is het belangrijk dat je gebruik kunt maken van het internet. Dit kan je doen door een abonnement af te sluiten bij een provider zodat je zelf altijd op internet kan. Wanneer je gebruik wilt maken van je laptop, dan zal je deze moeten verdienen met een WIFI netwerk. Met behulp van WIFI kan je toegang krijgen tot het internet en ook je telefoon kan je hiermee verbinden. Mocht jij je afvragen wat WIFI is, dan hebben we je vraag nu eigenlijk al grotendeels beantwoord. Echter zullen wij onderstaand dieper op dit onderwerp in gaan zodat jij precies weet wat dit inhoudt. We wensen je in ieder geval veel leesplezier en mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan staan wij voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden.

Uitgebreide uitleg

Je weet nu dus wel een beetje wat WIFI is en dat veel mensen dit nodig hebben om gebruik te kunnen maken van het internet. Op het internet kan je van alles, je kunt er met behulp van social media in contact komen met nieuwe mensen en in contact blijven met je huidige mensen. Ook kan je hier spelletjes spelen en veel bedrijven hebben het internet nodig om hun werk te kunnen doen. De vraag is nu echter: hoe zorgt WIFI ervoor dat je op het internet kunt?

Wanneer we kijken naar WIFI, dan kunnen we vermelden dat dit een groep draadloze netwerk protocollen zijn die zijn gebaseerd op de IEEE 802.11 standaard. Dit is een handelsmerk en dit handelsmerk is eigendom van de WI-FI Alliance. De WIFI Alliance limiteert het gebruik tot producten die getest zijn op functionaliteit. Deze frequenties lenen zich als het ware uit voor draadloze overdracht. Deze draadloze overdracht speelt zich af op beperkte afstand en met beperkte obstructies.