Wat zijn synoniemen?

Wat zijn synoniemen?

Wat zijn synoniemen?

Synoniemen zijn woorden die bijna hetzelfde betekenen als een ander woord. Echter, kan dit bij zoekmachine optimalisatie ook spelen, maar hier gaat het nog een stapje verder. Hierbij kunnen namelijk onderwerpen die gerelateerd zijn aan het onderwerp als synoniem worden gekwalificeerd. Google legt namelijk steeds meer de nadruk op natural search waarbij het natuurlijk zoeken van bepaalde producten en/of diensten van belang is. Maar wat zijn synoniemen en hoe kun je deze het beste gebruiken voor SEO doeleinden? Hieronder lees je hier meer over.

Definitie van synoniemen

Heb jij een broek, een pantalon of een jeans? Je voelt hem al aankomen, maar alle drie de woorden zijn synoniemen van elkaar. Hoewel een pantalon en een jeans niet hetzelfde zijn, zijn er wel genoeg overeenkomsten om deze producten synoniemen van elkaar te noemen. Ben jij op zoek naar een broek? Dan kan het zijn dat je op zoek bent naar een jeans. Het is dus goed om te benoemen dat synoniemen voornamelijk worden gebruikt om hoger te scoren in Google, maar naast dat maken ze de tekst ook een stuk prettiger om te lezen. Als je namelijk steeds dezelfde termen zult gebruiken, zul je merken dat lezers dit saai vinden en gaan afhaken. Het is tot slot nog goed om te benoemen dat voor search engine optimization twee synoniemen bestaan, namelijk SEO en zoekmachine optimalisatie.

De impact voor SEO

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen gebruikt Google steeds meer gebruik van natural search waarbij zoekresultaten op basis van relevantie worden getoond in plaats van zoektermen. Hierdoor krijg je zoekresultaten te zien van pagina’s waar je eigenlijk niet hebt gezocht. De reden hiervoor is dat de pagina’s toch relevant genoeg zijn om als synoniem gekwalificeerd te worden. Het zoekalgoritme wordt steeds beter om teksten en zoekopdrachten in context te plaatsen en om zodoende de beste match te vinden tussen de website en degene die een bericht zoekt. Als jij dus bezig gaat met SEO is het zeker aan te raden om eens te kijken of je synoniemen in je teksten kunt verwerken. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk zult presteren en dat is natuurlijk erg prettig. Tot slot is het tevens goed om te melden dat er diverse websites actief zijn waar je synoniemen kunt vinden. Hierdoor kun jij prima de synoniemen in jouw teksten verwerken.