Wat is abbreviatie?

Wat is abbreviatie?

Wat is abbreviatie?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af wat een aberratie is. Abbreviatie is een verkorte versie van een woord en wordt veelal gebruikt voor complexe termen of lange namen om zodoende duidelijk te spreken over een bepaald onderwerp. De voornaamste reden hiervan is om ervoor te zorgen dat de lezer begrijpt waar de afkorting voor staat. Maar in welke situaties wordt een abbreviatie toegepast en wat is de impact hiervan op SEO. Hierover lees je hieronder meer! Mocht je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes.

Als eerst een uitleg

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de impact van deze term voor zoekmachine optimalisatie. Om deze reden maken we hierbij geen onderscheid tussen een afkorting of een acroniem. Bij gebruik van deze termen voor zoekmachine optimalisatie gaat het vooral om gebruik van abbreviaties in teksten. Een goed voorbeeld om je wat meer wegwijs te maken is de abbreviatie van Search Engine Optimization SEO. Veel mensen weten niet waar de letters SEO voor staan, maar de personen die in de online marketingwereld zitten zullen direct weten dat het om zoekmachine optimalisatie gaat.

In de praktijk zul je merken dat je vaker te maken hebt met een abbreviatie dan dat je in eerste instantie zou denken. Om deze reden is het goed om hier rekening mee te houden als je een tekst schrijf met de gedachte om hoger te gaan scoren in Google. Hieronder lees je hoe je het beste deze termen in je teksten kan toepassen voor een zo goed mogelijke SEO strategie.

Gebruik van afkortingen in SEO

Als je een pagina gaat optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie doeleinden is het van belang om rekening te houden met termen waar mensen op zoeken. Bij sommige bedrijven zoek je op de afkorting in plaats van de naam. Een voorbeeld hiervan is KPN. Mensen zoeken namelijk eerder naar KPN dan naar de volledige naam. Er zijn echter nog twee redenen om niet het voornaamste zoekterm te gebruiken:

  1. Als je bovenmatig een term gebruikt, kan deze term gezien worden als keyword stuffing wat niet wordt toegestaan.
  2. Als je andere schrijf manieren gebruikt zal de pagina beter op andere zoektermen gevonden worden.