Wat is Abri?

Wat is Abri?

Wat is Abri?

Je hoort het steeds vaker, Abri, maar wat is het nu precies? Abri wordt ook wel het wachthuisje genoemd en is een ruimte die niet geheel is afgesloten en bescherming biedt tegen weersomstandigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hokjes voor de bus of de trein. Zoals je wellicht kunt voorstellen zullen veel mensen in regen in deze hokjes bij de bus, trein of tram wachten. Dit biedt voor de meeste marketeers een interessante locatie voor marketingdoeleinden. Maar wat is het nu precies en is de rol van een abri voor marketingdoeleinden. Hierover lees je meer op deze pagina zodat je zeker weet dat je de beste informatie hebt.

De definitie van Abri

Als we kijken naar het woord Abri komt dit van het Franse woord arbiter wat een vertaling is voor beschutten. Waar het vroeger afsluitbare ruimtes waren is het tegenwoordig vaak een open ruimte. De meeste abri’s worden gebruikt voor het openbaar vervoer en tevens hebben rokers huisjes door de divers rookverboden ook populariteit gewonnen. Maar hoe kun je hier tactisch marketing toepassen?

Hoe kun je het beste marketing toepassen in een Abri?

Zoals je weet zijn de kleine gebouwen een uitstekende plek om een boodschap over te brengen aan voorbijgangers en mensen die aan het wachten zijn. Uit diverse onderzoeken is tevens gebleken dat reclameboodschappen ook een goed inkomensbron kunnen zijn. Hierbij zul je wellicht begrijpen dat de zichtbaarheid hoog ligt, maar dat de betrokkenheid niet altijd even hoog is. Om deze reden is het goed om interactieve features te integreren in de Abri’s. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan QR codes of zelfs het gebruik van een videocamera. Echter, is het goed om te benoemen dat videocamera niet vaak gebruikt worden omdat vandalisme een terugkerend probleem is en om deze reden is het goed om te benoemen dat bij het plaatsen van camera’s een financieel risico verbonden is.

Echter, zien we wel steeds vaker dat digitaal wachten een oplossing is waarbij veel marketing komt kijken. Als jij aan het wachten bent op de bus wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk kunnen wachten zonder dat je jezelf hoeft te vervelen. Gelukkig biedt Abri hier een passende oplossing voor!