Wat is Adobe Analytics?

Wat is Adobe Analytics?

Wat is Adobe Analytics?

Adobe Analytics, wat is het nu precies? Bij adobe Analytics wordt er gebruik gemaakt van een set aan web analyse tools die voornamelijk door online marketing professionals gebruikt wordt. Web data wordt in dit kader vaak verzameld en gemeten om zodoende diepgaande rapportages te maken die bij verschillende aspecten van websites de bezoekers in kaart brengen. Maar wat is het nu precies en waar moet je specie aan denken? Hierover zullen we hieronder nog meer uitleg over verschaffen zodat je een goed beeld krijgt.

Als je een website hebt, weet je dat meten is weten. In tegenstelling tot traditionele media is het namelijk op het internet zeer goed om nauwkeurig details vast te leggen. Op basis van deze data kun je het gedrag van bezoekers eenvoudig monitoren waardoor je dit vervolgens op het aanbod goed kunt afstemmen. Wist je bijvoorbeeld dat Adobe Analytics behoort tot de meest uitgebreide pakket voor marketing professionals?

Het verschil met Google Analytics

Als je kijkt naar Google heeft deze een analyse tool ter beschikking zoals AdWords en Adsense en Google Analytics. Hierbij wordt goede informatie verschaft over website beheerders. Om deze reden is het goed om te bekennen dat er een vergelijking wordt gemaakt met Adobe Analytics. Terwijl Google meer naar de omgeving kijkt, kijk Adobe juist naar de website. Hierdoor zul je andere uitgangspunten hebben met resultaten van Adobe Analytics.

Daarnaast is het goed om te benoemen dat Google Analytics vooral door webbeheerders wordt gebruikt. De terminologie Adobe komt echter vaker voor bij professionals. Dit komt omdat Adobe de data op een andere manier gebruikt waardoor het een pakket is die meer inzicht geeft in andere situaties. Om deze reden is het goed om als website beheerder hier niet voor te kiezen, maar als marketing professional wel. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken.

Huur een specialist in

Wil jij meer inzicht in je website en ben jij benieuwd naar de mogelijkheden, maar heb jij geen verstand van Adobe Analytics? Dan is het goed om contact op te nemen met een specialist zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken en dat is natuurlijk zo prettig.