Wat is augmented reality?

Wat is augmented reality?

Wat is augmented reality?

Augmented reality (AR) is Engelstalig voor aangevulde realiteit. Bij augmented reality wordt de echte wereld, zoals wij deze kennen, aangevuld met digitaal materiaal. Augmented reality is nog erg in opkomst. Een tijd terug was Pokémon Go nog een enorme hype. Deze game was een uitstekend voorbeeld van hoe augmented reality in games kan worden toegepast. Bij Pokémon Go zag je door het scherm wat je camera opnam, met geanimeerde beelden over dit beeld heen. Augmented reality zou de manier waarop we gamen in de toekomst nog weleens enorm kunnen veranderen, maar AR heeft nog veel meer mogelijkheden.

De toekomst van AR

AR heeft veel mogelijkheden. Ook op het gebied van marketing kan AR enorm van pas komen. Zo kan het heel goed dat je in de toekomst gebruik zal maken van een navigatiesysteem met AR. De digitale pijlen zullen bijvoorbeeld op de grond verschijnen terwijl je op zoek bent naar een winkel in een vreemde stad. Of stel dat je kleding bestelt en eerst wil zien hoe dit bij je zal staan? AR kan dan mogelijk een oplossing vormen doordat er een digitale versie van de kleding in de ruimte verschijnt.

Ook pretparken kunnen er door AR bijvoorbeeld heel anders uit gaan zien. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook digitale animaties toegevoegd worden aan een pretpark als Disneyland. Ook mensen die nu hobby’s als Live Action Roleplaying of Airsoft hebben, kunnen veel baat hebben bij deze techniek die nog sterk in ontwikkeling is.

AR of virtual reality?

Virtual reality (VR) is weer iets anders dan augmented reality. Bij augmented reality verschijnen er namelijk digitale beelden bovenop de werkelijkheid. Een deel van de beelden die je ziet is echt, een deel is digitaal. Bij virtual reality is alles wat je ziet digitaal. In dat geval blijft er dus niets van je werkelijke omgeving over.

Met augmented reality veranderen de beelden dus realtime. Je ziet met een AR-bril bijvoorbeeld precies hetzelfde als wat je zonder de bril zal zien, met één groot verschil. Er worden digitale beelden aan toegevoegd. Dit zal ons leven in de toekomst aanzienlijk kunnen veranderen.