Wat is bridge page?

Wat is bridge page?

Wat is bridge page?

Een bridge page is een pagina die niet veel content bevat, maar vooral gevuld is met links naar andere websites en advertenties. Het doel van een bridge page is dus voornamelijk om de inkomsten te verhogen. Een bridge page kan een goed idee zijn als je inkomsten wilt behalen door middel van advertenties. Het is echter wel belangrijk dat de pagina op de juiste manier in elkaar steekt. Anders loop je namelijk risico dat de pagina wordt gestrafd door Google. Je website kan dan moeilijker gevonden worden in de zoekmachine van Google.

De benaming bridge page

De term bridge page is relatief eenvoudig uit te leggen. Bridge is Engelstalig voor brug. Een bridge page vormt als het ware een brug tussen jouw site en andere websites. Er zijn ook websites die niet meer zijn dan alleen een bridge page. Sommige domeinen worden overgekocht alleen voor dit doeleinde. Dat kan een goede zet zijn voor een bedrijf als een domein veel bezocht wordt.

Anders dan affiliate marketing

Een bridge page is iets heel anders dan affiliate marketing. Ook bij die vorm van marketing wordt er naar een andere dienst of product gelinkt. Alleen wordt er in dat geval ook content verzorgd. In het geval van een bridge page is dat niet het geval. Een bridge page biedt geen meerwaarde voor de bezoeker. De bezoeker doet er bijvoorbeeld geen kennis op. Dat is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zoekmachines willen hun gebruikers namelijk naar een pagina leiden waar ze iets aan hebben.

De zoekmachines

Wil je een bridge page aanmaken, dan is het aan te raden om ervoor te zorgen dat deze pagina niet geïndexeerd wordt door de zoekmachines. Zoekmachines willen namelijk niet dat de bridge pages hoog ranken. Om die reden is het dus belangrijk dat je de URL’s niet laat indexeren. Een betere optie is vaak om een affiliate pagina aan te maken. Zo biedt de pagina veel meer meerwaarde aan een bezoeker. Dat is het belangrijkste voor de zoekmachines. Om die reden is dit een beter idee dan wanneer je simpelweg een bridge page aanmaakt.