Wat zijn broken links?

Wat zijn broken links?

Wat zijn broken links?

Wat broken links zijn, is relatief eenvoudig uit te leggen. Belangrijk is echter ook dat je goed weet wat je met deze links doet en hoe je ze kunt vinden. Broken links zijn links die niet meer werken. Als iemand op de link drukt, dan komt hij dus terecht op een pagina die niet meer bestaat. De link biedt op die manier niet langer meerwaarde aan een bezoeker. Het is belangrijk dat broken links verwijderd worden zodra ze ontdekt worden. Broken links kunnen er ook voor zorgen dat je website minder gemakkelijk in de zoekresultaten gevonden wordt.

Hoe ontstaan broken links?

Broken links kunnen ontstaan wanneer een website of pagina offline gaat. Domeinnamen worden regelmatig overgekocht en het komt natuurlijk ook voor dat een bedrijf er gewoon mee stopt. De pagina’s kunnen dan offline gaan, waardoor bestaande links naar de pagina niet meer werken. Ook interne links kunnen broken zijn. Heb je bijvoorbeeld de URL van een pagina veranderd voor een betere SEO, dan is het belangrijk dat je ook backlinks naar de pagina aanpast.

Broken links detecteren

Het is belangrijk dat je broken links op tijd ontdekt. Deze links voegen namelijk geen meerwaarde meer toe voor de bezoeker en kunnen zelfs tot verwarring leiden. Als een bezoeker bijvoorbeeld op een interne link klikt en een error krijgt, is de kans groot dat de bezoeker weer weggaat van je website. Gelukkig zijn er verschillende tools waarmee je broken links kunt detecteren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met SEO tools die je website technisch analyseren. Vrijwel al deze tools zullen ook aangeven wanneer er sprake is van broken links.

Broken links verhelpen

Broken links verhelpen is heel eenvoudig. Je kunt de link compleet verwijderen of naar een andere website linken die goed op de anchor tekst aansluit. Voor je eigen SEO kun je ook op zoek gaan naar broken links en vragen of een webmaster hier een backlink naar jouw website wil plaatsen. Dit kan voor beide partijen voordelig zijn. De webmaster heeft namelijk een punt om te verbeteren aan zijn website en jij hebt weer een link voor je linkbuilding.