Wat is custom post type?

Wat is custom post type?

Wat is custom post type?

Een custom post type is een programma wordt toegepast bij dienstverleners zoals WordPress. WordPress zorgt ervoor dat je een website kan opbouwen en een goede opstelling van een website. WordPress maakt hierbij gebruik van een custom post type. Deze zorgt ervoor dat alle content die je plaatst op je website ook op een goeie pagina komt. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat de content die je post ook op de goeie pagina komt waarbij het overeenkomt met de pagina titel. Zo wil je niet je contactgegevens onder het kopje producten hebben en ook niet andersom.

Het is belangrijk dat je website optimaal is ingericht voor je bezoeker, zodat je bezoeker gemakkelijk door je website heen kan om misschien wel een klant te worden. Daarnaast is het belangrijk voor SEO, SEO moet goed informatie uit je website kunnen halen. Dit is belangrijk omdat je dan een betere positie kan krijgen in de Google Ranking. Doordat je hoog in de Google rankings staat heb je kans dat je meer bezoekers op je website krijgt en eventueel meer winst en klanten. Ook zorgt custom post type ervoor dat de pagina’s van elkaar gescheiden worden en dat er ook een verschil in de verschillende pagina’s zitten. Dit is heel erg belangrijk voor de bezoeker omdat ze dit fijn en overzichtelijk vinden. Je kan ervoor zorgen dat het programma aangeeft dat het een blog is of een video. Deze informatie is belangrijk voor Google om je site te kunnen ranken.

Hoe gebruik je een custom post type

Je kan het natuurlijk handmatig doen, maar dit is niet om aan te raden. Het is belangrijk dat je een plug-in download die je hierbij kan ondersteunen. Je moet de plug-in verschillende soorten informatie geven over je website. Deze heeft de plug-in nodig om een duidelijk lay-out te kunnen maken van je website. Op deze manier kan de custom post type plug-in aan de slag om je website optimaal te maken voor gebruik. Op deze manieren kan je de website makkelijker maken voor je klant en kan je misschien meer winst eruit halen.