Wat is dynamic currency conversion?

Wat is dynamic currency conversion?

Wat is dynamic currency conversion?

Wat is een dynamic currency conversion? Dat is de vraag die we op deze pagina gaan beantwoorden. Wanneer je hier meer over wilt weten, dan ben je op deze pagina dus aan het juiste adres. dynamic currency conversation is een begrip dat je regelmatig voorbij zult zien komen onder de afkorting DCC, dit staat voor een transactie waarbijeen standaard valuta wordt omgerekend naar lokale valuta. Het gaat dan om een bepaald bedrag en dit is op het moment van aankoop. Echter is er nog een term die hiervoor gebruikt wordt en dat is CPC (Cardholder Preferred Currency). Onderstaand gaan we jou precies uitleggen wat dit is. We wensen je in ieder geval veel leesplezier toe.

Relatieve waarde

Valuta hebben een relatieve waarde en deze kunnen flink variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld momenten waarop de Dollar sterk staat ten opzichte van de euro. Koop je een product uit het buitenland, dan zal dit berekend moeten worden om tot een eerlijke prijs te komen. Wanneer je iets koopt in een bepaald land, dan betaal je in de lokale valuta en dit zal wel omgerekend moeten worden. Met behulp van DCC kom je erachter wat de waarde van de valuta op dat moment is en hoe dat eerlijk omgerekend kan worden op dat moment. Door hier gebruik van te maken kom je tot een eerlijke prijs en dat is natuurlijk altijd goed.

 

Oneerlijk tarief

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van DCC, dan kan het zo zijn dat de kredietverstrkker de conversie op een ander moment zal laten plaatsvinden. Er wordt dan een bepaald dagtarief berekend terwijl de conversie op een ander moment wordt uitgevoerd en dat is natuurlijk niet eerlijk, de kosten van de klant komen dan hoger te liggen. Wanneer je gebruikmaakt van bovenstaande methode, dan behoort dit niet tot de mogelijkheden. Maak je gebruik van DCC van MasterCard, dan kan je zelf een klacht indienen wanneer de regels niet goed worden toegepast.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van wat dit begrip betekent. Mocht je nog vragen hebben of heb je goede suggesties, dan kan je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.