Wat is Big data?

Wat is Big data?

Wat is Big data?

Big data is voor een bedrijf erg belangrijk. Dit is namelijk alle data dat een bedrijf heeft en dat ze dagelijks gebruiken. Het is zo belangrijk want daar draait heel het systeem op. Grote bedrijven hebben daarom ook veel data. Dit slaan ze allemaal op in de datakasten in grote ruimtes. Dit kan je vergelijken wat je wel is terug zien in films. Je kan het ook zien als het hard van het bedrijf van de online wereld. Die kasten draaien ook 24/7 zodat iedereen er over de hele wereld er gebruik van kan maken. Dit is er handig om te hebben. Bij kleinere bedrijven gaat dit precies hetzelfde eigenlijk alleen dan op een veel kleinere schaal. Het is namelijk wel van belang dat alles goed loopt online. Ook binnen het bedrijf is dit van belang. Door drukte kan het nogal veel verschillen of de servers het goed doen of niet.

Website op goed internet

Niet alleen bij websites heb je dit, nee ook bij verschillende soorten online activiteiten dat je kan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld games. Spellen wat je online kunt spelen kunnen ook verschillende condities hebben met hoe het spel wordt weergegeven op je beeld. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Dit gebeurt daarom ook alleen op de momenten waarop te veel mensen de servers gebruiken. Dit ligt dus niet aan jouw of het internet wat je hebt. Je merkt dan enorm dat het spel traag is met het laden en traag reageert op de bewegingen die je doet.

Bedrijf verbeteren op basis van data

Het hebben van big data is voor elk bedrijf zowat wel hetzelfde. Je hebt alleen wel verschillende soorten date. Bij grote bedrijven zou je zien dat het allemaal verdeeld is in verschillende dingen. Data is voor veel bedrijven heel erg belangrijk. Met data kun je namelijk dingen verbeteren. Binnen elk bedrijf vallen wel dingen te verbeteren. Als ze dus wat willen verbeteren doen ze dit op basis van data. Sommige data is dan dus ook erg belangrijk om goed op orde te hebben. Dit verschilt natuurlijk wel voor elk bedrijf.

Als klein bedrijf zijnde heb je hier minder last van. Je hebt dan vaak alles in een computer staan. Omdat het nog makkelijk te overzien is hoeft het niet in verschillende computers wat veel kan schelen. Zowel in kosten als in tijd. Veel van die computers verbruiken veel stroom.