Wat is een advertentienetwerk?

Wat is een advertentienetwerk?

Wat is een advertentienetwerk?

Als er wordt gesproken over een advertentienetwerk gaat het hier om een organisatie die je koppelt aan een specifiek doelgroep. Hierbij is het de bedoeling dat je een boodschap op de juiste methode weet over te brengen aan de ontvangen. Het overbrengen van een boodschap kan via traditionele media of via een website. Maar wat is een advertentienetwerk nu precies en wat zijn de rollen hiervan? Hierover uzl je op deze pagina meer lezen zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Maar als eerst de definitie.

De definitie van een advertentienetwerk

Als je adverteerder bent wil je natuurlijk het maximale resultaat behalen voor de kosten die je maakt. Heb jij bijvoorbeeld een fysieke schoenenwinkel in Arnhem? Dan zul je er voor kiezen om te gaan adverteren in alleen de regio Arnhem. Hierdoor wordt jouw advertentie alleen in Arnhem getoond. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit proces te automatiseren door het uit te besteden aan een advertentienetwerk. Een advertentienetwerk is een organisatie die tussen de aanbieder en publisher bevindt en die op basis van een aantal criteria een goed kanaal beslist. Hierbij kun je denken aan verschillende type advertenties zoals een tekst advertentie, afbeeldingen advertentie of video advertentie.

Als je naar online marketing kanalen kijkt, zijn deze eenvoudig te registreren. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar meetpunten zoals impressies of het aantal kliks. Op basis hiervan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversieratio behalen. Door het instellen van een maximaal budget kun je tot een top resultaat komen en dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken met online marketing.

Google heeft een groot advertentienetwerk

Google heeft een platform genaamd Google Ads. Google Ads is een advertentienetwerk dat zich richt op de meest bekende zoekmachine namelijk Google. Hierbij worden advertenties gekoppeld aan zoekopdrachten die vervolgens via geografische locatie weergegeven kunnen worden. Deze weergave komt tot stand aan de hand van een bieding systeem waardoor de adverteerder zelf het besteedbare budget en de kosten kan bepalen. Door de toename in deze diensten is het tegenwoordig ook mogelijk om advertentie extensies toe te voegen. Hierdoor is het zelfs mogelijk om naast de standaard pagina’s ook te gaan adverteren naar directe koppelingen en/of productpagina’s. Hierdoor wordt de conversie verhoogt!