Wat is een advertentieveiling?

Wat is een advertentieveiling?

Wat is een advertentieveiling?

Zoals je wellicht weet heeft niet iedere advertentie dezelfde waarde. Dit komt omdat niet iedere plek op een website, zoals Google, evenveel succes zal opleveren als het gaat om online adverteren. Om deze reden is het goed om de populairste plaatst weer te geven, maar om hier te komen moet je mee doen met een advertentieveiling. Hierbij wordt gekeken naar het hoogste bod en vervolgens wordt gekeken hoeveel er verdient kan worden aan de advertentie middels AdSense. Maar wat is een advertentieveiling nu precies en hoe gaat het in zijn werk?

De definitie van een advertentieveiling

Zoals je wellicht weet is het bij een advertentieveiling zo dat adverteerders een positie in de lijst krijgen toegewezen op basis van twee factoren, namelijk de bediening en de kwaliteitsscore. Hiermee wordt enerzijds gekeken naar het hoogste bieding, maar tegelijkertijd wordt er ook gekeken naar de hoge kwaliteit. Hiermee wordt de gebruikerservaring optimaal ingezet en dat is natuurlijk erg prettig. Tevens is het namelijk de bedoeling dat de gebruiker zo lang mogelijk op de website blijft en daarbij helpt deze tool enorm!

Je kunt je dus voorstellen dat een advertentieveiling een complex proces is wat veel impact kan hebben op het adverteren van een advertentie. Om deze reden is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden, want hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je hier geen verstand van hebben, dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen.

Maar hoe werkt zo’n veiling nu precies dan?

Google zal op  basis van een veiling zelf bepalen welke advertentie in aanmerking komt om op de website geplaatst te worden. Hierbij wordt er over het algemeen twee meetpunten in acht gehouden namelijk advertentie targeting en advertentie-indeling.

Advertentie Targeting is een methode waarbij zowel Google als de adverteerder bepaalt of een advertentie goed bij de website past. Samen met de website waar de advertentie op wordt getoond wordt dus gekeken naar een manier waarbij drie partijen baat hebben bij een goede plaatsing van een advertentie in het zoeknetwerk.

Bij een advertentie-indeling worden adverteerders zelf in staat gesteld om te kunnen bepalen welke soort content en gebruikt wordt voor een advertentie. Hierbij kan worden gedacht aan tekst, beeld of zelfs contextuele kenmerken. Om deze reden is de advertentie-indeling van groot belang.