Wat is een spaarprogramma?

Wat is een spaarprogramma?

Wat is een spaarprogramma?

Spaarprogramma’s, je komt ze overal tegen. Een spaarprogramma staat voor een overeenkomst waarbij bedrijven geld of andere compensaties uitkeren voor het uitvoeren van taken. Over het algemeen zie je dat dit wordt gebruikt bij webshops als je producten aanschaft. De Engelse term voor dit soort programma’s wordt ook wel aangeduid als ‘G.P.T.’ wat staat voor ‘Get Paid To’. De spaarprogramma’s zijn vrijwel hetzelfde als de welbekende loyaliteitsprogramma’s. Maar wat is een spaarprogramma precies en waar moet je allemaal aan denken als je kijkt naar een spaarprogramma?

Definitie van een spaarprogramma

Als je kijkt naar het Nederlandse begrip ‘spaarprogramma’ vertaald het zich normaal gesproken naar het sparen van zegeltjes, punten, stempels of geperforeerde gaatjes. Weet je nog die tijd dat de Douwe Egberts winkels vol stonden met mensen die opgespaarde zegeltjes in wilden wisselen om zodoende koffiezetapparaten of andere producten ervoor terug te krijgen? Dit systeem bestaat hedendaags nog steeds en hierbij is het inclusief knippen en inleveren. Waar je vroeger aan het knippen en aan het plakken was, ben je momenteel meer op digitale wijze aan het sparen en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wil realiseren.

De online spaarprogramma’s

Als je kijkt naar supermarkten  die veel aan spaarprogramma’s doen is Albert Heijn wellicht de meest voorkomende. Bij de Albert Heijn is vrijwel alles ook mogelijk via online platforms. Bij hen is alles dus al gedigitaliseerd. Bij het inleveren van een vol spaarboekje wordt de investering plus nog een rente uitgekeerd. Over het algemeen is het goed om te benoemen dat het geld niet verloren gaat, maar dat je gewoon het geld uitgeeft om zodoende meer geld terug te krijgen. Naast Albert Heijn zijn er ook andere websites die hierbij een rol spelen en deze mogelijkheid ook aanbieden. Om deze reden is het zeker aan te raden om te kijken of jij als bedrijf ook zo’n systeem wilt aanbieden aan de consument.

De voordelen van een spaarprogramma

Het is altijd goed om alle voordelen van een spaarprogramma te bekijken. Wanneer je een spaarprogramma gaat introduceren zul je merken dat jouw klanten zich gaan binden en dat je mensen ook aanstuurt om terug te komen bij jouw website, je zult de gewilde doelgroep behouden door zo’n spaarprogramma. Hierdoor zul jij meer omzet gaan draaien en krijg je steeds meer terugkomende klanten. Dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wil realiseren binnen jouw bedrijf.

Ben jij benieuwd wat je het beste kunt doen voor jouw organisatie? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist, door dat te doen weet jij zeker dat je op de hoogte bent van alle benodigde informatie om de juiste afweging te maken tussen wat goed en wat fout is.