Wat is een track record?

Wat is een track record?

Wat is een track record?

Een track record is een Engelse vertaling wat precies staat voor de prestaties uit het verleden die als basis genomen kunnen worden voor de mogelijke prestaties in de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van personen, producten en/of bedrijven. Het is een professional die duidt op een CV waarbij bijvoorbeeld competenties, opleidingen en ervaringen worden gedeeld. Maar wat is een track record nu precies en in welke situaties is het goed om hier gebruik van te maken? Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie omtrent een track record zodat je zelf een goede beslissing kunt maken voor jouw eigen situatie.

Definitie track record

Als we kijken naar de betekenis van een track record zal dit per onderwerp van elkaar verschillen. Het gaat namelijk over de prestaties in het verdelen die als indicatie voor de toekomst gebruikt kunnen worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een aandelenkoers van een bedrijf. Als deze continu zijn gestegen kan dat natuurlijk een indicatie zijn dat het bedrijf gezond is. Bij personen is het goed om te benoemen dat er diverse factoren een rol spelen. Zo kan er gekeken worden naar objectieve prestaties of meer naar subjects prestaties. Het is goed om te benoemen dat het verleden niet bepalend is voor de toekomst, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat het een bepalende factor heeft voor de toekomst.

Er is altijd een verleden aanwezig

Natuurlijk kan een start up geen track record hebben omdat ze nog geen gebeurtenissen hebben, maar na inschrijving van de Kamer van Koophandel is dat een ongeschreven blad, want je kunt niet direct vertrouwen wekken bij je klanten. De oprichters zullen wel een verleden hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan behaalde diploma’s of ervaring in loondienst. Zo zijn er altijd wel indicatoren aanwezig die je kunnen helpen bij het bepalen van successen. Het is daarom altijd goed om je persoonlijke situatie te koppelen aan je zakelijke situatie. Hierbij weet je zeker dat je het optimale eruit zult halen en dat is natuurlijk erg prettig. Mocht je hier meer informatie over willen, dan is het zeker goed om te kijken naar de mogelijkheden van een goed resultaat. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je een goed track record neerzet en dat is natuurlijk alleen in je eigen belang een goed voordeel.