Wat is traffic?

Wat is traffic?

Wat is traffic?

Ben jij druk met je eigen website? Dan zul je vaak de term traffic voorbij horen komen. Traffic met betrekking tot internet staat eigenlijk hoeveel data er wordt ontvangen en wordt verzonden via je website. Hierbij wordt er over het algemeen gesproken over menselijke dataverkeer die wordt gemeten. Het is hierbij goed om te melden dat bots en webcrawlers niet worden meegeteld in de berekening. Door een analyse van web traffic te maken biedt dit informatie voor internet marketing en geeft het daarnaast ook de populariteit van een website aan. Maar wat is traffic en hoe kun je het beste informatie hieruit ophalen? Alles over traffic lees je op deze pagina.

Definitie traffic

Als je een website bezoekt, zal er data geladen worden en tevens worden gestuurd. Traffic is in deze casus dus internetverkeer waarbij datastromen op en neer gaan. Op basis van deze datastromen komt informatie beschikbaar voor zowel de bezoeker als de websites. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan informatie zoals:

  • Het aantal bezoekers;
  • Het aantal pagina’s dat is bezocht;
  • De gemiddelde tijdsduur die is doorgebracht op een website of op een specifieke pagina;
  • De meest populaire pagina’s
  • Een grafiek die piekmoment en rustige momenten laat zien
  • De IP-adressen die nodig zijn om zodoende content te verzenden en te ontvangen
  • En het eventueel doorverwijzen van andere websites

Goed voor zoekmachine optimalisatie?

Het is goed om te benoemen dat de meeste traffic online wordt gegenereerd door zoekmachines die meestal resultaten beiden voor een specifieke zoekopdracht. Door goed te scoren in Google zullen bezoekers je pagina’s ontdekken die ze anders niet hadden kunnen vinden. Met zoekmachine optimalisatie kun je dus ervoor zorgen dat je traffic wordt gestimuleerd. Het is daarom goed om te beamen dat je voldoende aandacht moet besteden aan dit proces, want je wilt er immers wel zeker van zijn dat je er alles aan doet om goed in Google te scoren.

Heb jij geen idee hoe zoekmachine optimalisatie precies in zijn werking gaat? Dan is het zeker aan te raden om een specialist inschakelen. Door het inschakelen van een specialist weet je zeker dat je hoog in Google zult gaan scoren waardoor je sneller traffic naar je website zult krijgen. Kortom, een must als je online vindbaar wilt worden.