Wat is evergreen?

Wat is evergreen?

Wat is evergreen?

Evergreen, dit woord werd oorspronkelijk gebruikt om bomen te beschrijven. Het ging hierbij niet zomaar over bomen, maar over bomen die hun bladeren niet verliezen in het winterseizoen. Denk hierbij aan bomen die het hele jaar groen blijven, een mooi voorbeeld hiervan zijn dennenbomen. Deze bomen verliezen hun stekels niet. Echter is dit niet de enige betekenis van dit woord, zo wordt het ook gebruikt voor muziek die erg lang populair blijft. Er zijn namelijk nummers die met tientallen jaren blijft luisteren. Echter zijn deze definities niet waar wij het vandaag over gaan hebben. Evergreen content bestaat namelijk ook en onderstaand gaan we jou precies vertellen wat evergreen content is en waarom dit nou eigenlijk een aanrader is. Hopelijk beantwoorden wij al jouw vragen goed en heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, dan kun je deze gerust aan ons stellen.

Evergreen content

Met evergreen content bedoelt men in de marketing content die voor een lange periode bruikbaar blijft en dit is zeer goed voor seo doeleinden. Met seo wil je er namelijk voor zorgen dat je website goed vindbaar blijft op het internet en tekst is hierbij een belangrijk onderdeel. Plaats relevante teksten op je website met veel woorden en zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden toevoegt. Ook is het bijvoorbeeld verstandig om niet over corona te schrijven op een pagina van je website. Momenteel hebben we last van het coronavirus, echter is dat over een tijdje natuurlijk anders en dan is de pagina niet meer kloppend voor de lange termijn. Evergreen content is dus erg belangrijk en het is aan te raden om op deze manier te schrijven. Je zult dan een langere periode gevonden worden in de zoekmachines en dat is toch wat je uiteindelijk wilt?

Nog een mooi voorbeeld van evergreen content zijn de verkiezingen. Stel nou dat je voor de Nederlandse verkiezingen van een bepaald jaar een pagina schrijft, dan is dat voor nu leuk. Echter is dit geen evergreen content. Evergreen content wordt het op het moment dat je een artikel schrijft over de historie van de verkiezingen. De content blijft op deze manier erg lang bruikbaar en dat is top.