Wat is Foursquare?

Wat is Foursquare?

Wat is Foursquare?

Foursquare of terwijl Foursquare Labs is een Amerikaans technologisch bedrijf dat met name bekend is vanwege dat de stadsgids die ze in het jaar 2009 werd geïnduceerd. Het verdienmodel is juist dat je richt op de consumenten voor meer en een beter gerichte doelgroep. Wat is Foursquare en wat houd het in en waar komt de naam vandaan?

De definitie van Foursquare

De definitie van Foursquare is letterlijk een gebouw waar een vierkante of een rechthoekige vorm. De City Guide is een soort zoekmachine die gericht is op lokale resultaten met een soort van een social media-elementen. Veel gebruikers worden beïnvloed voor interessante locaties om die te delen wat een spelelement wordt toegepast. Het ligt op een lijn met de originele software die in het jaar 2009 werd geïntroduceerd. Toch kwam er al in 2014 een aanvullende applicatie die de bijnaam Foursquare Swarm. De gebruikers die dus al eens een keertje eerder de locaties hadden bezocht hebben de locaties laten vastleggen als een soort van lifelog. Lifelog kan je eigenlijk zien als een soort dagboek op basis van de locaties. Hierbij kunnen gebruikers zien welke plekken ze bezocht hebben en op welk moment dit is, gebeurt. Hierin krijgt men de optie om de locaties te kunnen delen met hun vrienden of familie. Terwijl de applicaties los van elkaar functioneren zal de content verder gepersonaliseerd zijn en wanneer ze dan naast elkaar komen te liggen kunnen ze gebruikt worden.

Dit is de nieuwe applicatie die in 2016 werd uitgebracht, deze geeft volgers van Foursquare oprichter Crowley een soort van toekomstige visie van het bedrijf. In Marrs Bot wordt het een stuk eenvoudiger gemaakt door een nieuwe locatie te ontdekken door historie van de gebruikers te analyseren en te optimaliseren en op basis daarvan contextuele informatie te gaan sturen. Zo maakt het doel van de app niet om vragen te beantwoorden, maar om vooral de suggesties te geven en nieuwe plekken in de buurt te gaan bezoeken. In 2016 was daar ook een spel heel erg mee bezig namelijk Pokémon GO dit was gebaseerd om Pokémon te vangen die bij jouw in de buurt liepen. Tegenwoordig is dit spel in Nederland en België een stuk minder populair.