Wat is tone of voice?

Wat is tone of voice?

Wat is tone of voice?

Tone of voice staat voor de manier waarop een organisatie of persoon communiceert. Dit is over het algemeen spraak, maar het kan ook op de manier waarop teksten worden geschreven. Omdat er vaak meerdere personen werken aan de content van een bedrijf is het van groot belang om een consistente toon te gebruiken op de website. Maar wat is de tone of voice nu precies en hoe bepaal je hoe je het zo goed mogelijk moet inrichten? Hierover zullen we op deze pagina meer vertellen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken.

Definite tone of voice

Als we kijken naar communicatie is het van groot belang voor iedere organisatie. Hierbij moet namelijk rekening worden gehouden met de manier waarop de doelgroep moet worden aangesproken. Als je bijvoorbeeld een drankje maakt voor tieners dien je een andere tone of voice te gaan gebruiken dan een drankje voor ouderen. Hierbij komt ook vaak kijken dat je gebruik dient te maken van jij of u. Dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het geeft wel vorm aan de teksten weer waardoor het goed is om te kijken of je de betreffende teksten in u of je-vorm wilt schrijven.

Waar moet je opletten?

Als je content gaat schrijven is het goed om met een aantal punten rekening te houden. Zo is het goed om als eerst te bepalen op welke manier je jouw doelgroep wilt aanspreken. Laat daarnaast content creëren die door personen worden geschreven die tevens ook de juiste tone of voice hanteren en ook echt begrijpen. Oplossingen bieden scoort doorgaans beter dan producten aanprijzen en daarnaast is het tot slot ook nog goed om te vermelden dat je niet zomaar de toonzetting compleet kunt wijzigen. Als je dit doet zul je merken dat je niet meer geloofwaardig zult overkomen en dat is natuurlijk niet wat je wilt realiseren.

Ben jij bezig met een website, dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je de juiste tone of voice hanteert. Als je dit namelijk niet doet is dat enorm zonde en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is namelijk zonde als je dit doet! Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan is het zeker aan te raden om een specialist in te schakelen die je kan helpen bij het goed neerzetten van de content.