Wat is dofollow?

Wat is dofollow?

Wat is dofollow?

Wat is dofollow? Is een vraag die wij steeds vaker terug zien komen. Op deze pagina gaan wij jou uitleg geven over wat dit nou eigenlijk precies is. In het kort kunnen we vertellen dat het een standaardinstelling is. Een standaardinstelling die er is voor links op webpagina’s. Onderstaand gaan we hier dieper op in.

 

Heb je een normale link en wil je hier een dofollow link van maken, dan gaat dit erg gemakkelijk. Het is een standaard actie en het gebeurd automatisch. Mocht je zelf een koppeling willen maken, dan kan dat via een CMS. Schrijf je in Word of stel je een mail op? Dan wordt het webadres in de meeste gevallen al omgezet naar een dofollow link. Wanneer we het hebben over SEO, dan kan een dofollow link ook gezien als een belangrijk onderdeel. Om hoger in Google te komen is het namelijk belangrijk om links te verkrijgen.

Welke soort link?

Wanneer je voor nofollow kiest, dan doe je eigenlijk precies wat je niet doet op het moment dat je een dofollow link plaatst. Bij een nofollow link laat je Google als het ware weten dat deze link niet gevolgd hoeven te worden. Hierdoor zorgt men ervoor dat het duidelijk is welke link gevolgd moeten worden. Als men dit niet zou doen, dan zou spam voor behoorlijk wat problemen kunnen zorgen. Kortom als jij wilt dat je op een bepaald zoekwoord gevonden wilt worden en je schrijft bijvoorbeeld blogs voor linkbuilding, dan kies je natuurlijk voor een dofollow link. Wil jij gewoon een site benoemen en wil jij hier niet naar linken, dan is het aan te raden om te kiezen voor een nofollow link.

 

Voor deze lezer maakt het niet uit voor welk type link je kiest, dit doe je voornamelijk voor SEO doeleinden. Het is iets dat je alleen wel goed zult moeten doen, doe je dit niet goed, dan zal dit ervoor zorgen dat je voor niks blogs schrijft en aan linkbuilding doet. Hopelijk weet jij nu precies wat deze links zijn en hebben we jou dit perfect uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze uiteraard aan ons stellen.