Wat is domeinautoriteit?

Wat is domeinautoriteit?

Wat is domeinautoriteit?

We leven in het digitale tijdperk en dit zorgt ervoor dat de meeste bedrijven zo hoog mogelijk in Google komen te staan. Een hoger positie zorgt voor meer bezoekers en deze bezoekers kunnen ook weer nieuwe klanten worden en er uiteindelijk voor zorgen dat je omzet verhoogd wordt. Mocht jij hoog in Google willen komen te staan, dan is het belangrijk dat je je website zo goed mogelijk optimaliseert en met SEO aan de slag gaat. In dit artikel gaan we de vraag: wat is domeinautoriteit? beantwoorden. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat jouw website hoger in Google komt te staan is het belangrijk dat je goed weet wat de domeinautoriteit van je website is. Mocht je hier meer over willen weten dan gaat onderstaande informatie jou verder helpen. Ben jij op zoek naar handige informatie over een ander onderwerp, lees dan een van onze andere pagina’s. Onderstaand in ieder geval alles wat je moet weten over DA.

Verschillende criteria

De DA website laat zien hoe sterk jouw domein is. Een domein dat erg sterk is komt automatisch hoger in Google te staan dan een domein dat weinig autoriteit heeft. Kortom, mensen die hiermee aan de slag gaan willen ervoor zorgen dat hun DA zo hoog mogelijk is. Wil jij bepalen hoe hoog de autoriteit van jouw domein is, dan is het aan te raden om MozBar aan te raden. Deze tool geeft een score tussen de 0 en de 100 en deze wil je natuurlijk zo hoog mogelijk krijgen. Wil jij ervoor zorgen dat je score zo hoog mogelijk wordt, dan is het goed om te weten op basis waarvan dit bepaald wordt, dit leggen we hieronder uit.

De DA van een website wordt bepaald op basis van de SEO richtlijnen van zoekmachines. De richtlijnen worden ook regelmatig aangepast, wanneer dit gebeurd, dan zal je de richtlijnen van je eigen website ook aan moeten passen. Bots zorgen ervoor dat de waarde van je website bepaald wordt, dit gebeurt automatisch en jij zult ervoor moeten zorgen dat de structuur van je website goed is, zo kunnen zij gemakkelijk door de website heen komen. Heb je links op je website staan die niet relevant zijn en de site negatief beïnvloeden? Dan is het aan te raden om deze weg te laten halen. Controleer hier in ieder geval regelmatig op.

 

Wat ook een aanrader is om aan linkbuilding te doen. Schrijf zelf blog artikelen en zorg ervoor dat deze op sites met een goede DA geplaatst worden. Doe dit met een bepaalde tactiek en kies voor kwaliteit.