Wat is dots per inch?

Wat is dots per inch?

Wat is dots per inch?

Vraag jij je af wat dots per inch is? Dan gaat deze pagina jou absoluut verder helpen. Op deze pagina geven we jou namelijk alle informatie over dit onderwerp en dat is natuurlijk wel zo handig. Heb jij hier al wel eens van gehoord en heb je na het lezen van deze pagina nog handige informatie voor ons? Dan kan je dit natuurlijk gewoon aan ons doorgeven. Ben je op zoek naar een ander onderwerp? Dan kan je verder kijken op onze website, we geven namelijk ook uitleg over nog veel meer onderwerpen. Voor nu wensen we je in ieder geval veel leesplezier toe!

DPI

Dots per inch, ook wel DPI kan gezien worden als iets dat staat voor het aantal punten dat men afdrukt, hierbij gaat het dan om een afstad van 1 inch. Men verward dit vaak met PPI, echter is het behoorlijk verschillend, waarom dit zo is leggen we je graag uit. Wanneer je een printer hebt, dan drukt deze afbeeldingen, maar ook teksten af met kleine puntjes. Op het moment dat deze puntjes heel klein zijn is het resultaat ook weer scherper. Deze aanduiding wordt ook vaak gebruikt voor een scan, echter gaat er bij een scan veel van de waarde van een punt verloren. Dit is namelijk niet gelijk aan een pixel dat je ziet op een beeldscherm.

Het digitale tijdperk

Momenteel leven we in het digitale tijdperk en dit betekent dat we steeds meer online doen. Mensen maken steeds meer gebruik van hun mobiele telefoon, computer en/of laptop. Doordat we in het digitale tijdperk leven verliest DPI haar betekenis. Momenteel kan je namelijk een bestand op een beeldscherm in het heel groot of juist erg klein laten zien, de pixels blijven dan hetzelfde. Op het moment dat je dan wilt printen of scannen dan kan dit voor verwarring bij je printer zorgen.

 

Goed om te weten is dat wanneer je meer pixels of punten hebt, dit niet altijd beter is en voor een scherpere afbeelding. Dit kan je eigenlijk zien als een soort van indicatie van resolutie.

 

Hopelijk weet jij nu wat dit onderwerp inhoudt, mocht je nog vragen hebben dan kan je deze uiteraard aan ons stellen.