Wat is dropshipping?

Wat is dropshipping?

Wat is dropshipping?

Online geld verdienen, wie wil dit nou niet? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een online business op te zetten en dat is niet gek. Op het internet valt nou eenmaal veel geld te verdienen en het is bijna zonde als je hier geen gebruik van weet te maken. Heb je een fysieke winkel, dan is het zeker aan te raden om een webshop te openen. Op deze manier zorg je ervoor dat je een veel grotere doelgroep weet te bereiken. Je kunt nu namelijk mensen vanuit het hele land of zelfs wereldwijd bereiken. Echter hoef je niet specifiek een eigen winkel of een product te hebben om succesvol op het internet te kunnen zijn. Op het internet vind je namelijk ook veel mensen die aan dropshipping doen, een fenomeen waarmee veel geld verdiend kan worden. Vraag jij je af wat dropshipping is en wil jij hier mee aan de slag gaan? Lees dan onderstaande info!

Geen voorraad

Wanneer je aan dropshipping doet, heb je geen voorraad. Wat we vaak terug zien komen is dat men producten van een website zoals Ali Baba aanbiedt op hun eigen website met een marge erop. Deze producten promoten ze vervolgens via social media zoals Instagram en Facebook. Door een nette site en goede reclame te maken wordt ervoor gezorgd dat mensen het product kopen. Op het moment dat je op een trend in gaat en hier dus met goede reclame op in speelt verkoop je zeker producten. Aan dropshipping zijn de nodige voordelen, maar ook nadelen verbonden. Wil jij weten welke dit zijn? Lees dan verder!

De voordelen

Op het moment dat je dropshipping doet, dan zijn er een aantal voordelen. Zo heb je geen voorraad en heb je dus ook geen magazijnruimte nodig. Tevens wordt het logistieke proces uitbesteed en kan je een groot aanbod op je website plaatsen.

De nadelen

Wanneer je aan dropshipping doet, dan zijn er ook een aantal nadelen. Zo heb je vaak een lagere winstmarge en kunnen levertijden langer zijn. Tevens is er weinig controle op de keten en behoud je ook nog de verantwoordelijkheid op de garantieafdeling.