Wat is een consideration set?

Wat is een consideration set?

Wat is een consideration set?

Een consideration set is wat de klant in zijn hoofd heeft voordat hij al wil kopen. Je hebt bijvoorbeeld 100 auto merken. Maar voordat de klant überhaupt informatie opdoet weet hij al bijvoorbeeld dat hij een BMW, Mercedes of Audi wilt. Dit betekent dat de klant dus al wil wat hij ongeveer wil hebben voordat hij informatie op doet. Hierbij kijken ze dus naar je beslissingen voordat je een aankoop wilt maken. Dit is natuurlijk heel belangrijk voor een ondernemer of een marketeer. Op die manier kunnen ze informatie van je winnen en dan proberen je alsnog te beïnvloeden om je uiteindelijk een aankoop bij hun te laten doen. Je kan een consideration set goed merken in een kleding winkel. Mensen kiezen altijd dezelfde merken die ze altijd kopen. Terwijl er genoeg kleding is van dezelfde kwaliteit en misschien wel dezelfde prijs. Dit kan een goed iets zijn voor je onderneming, maar ook een slecht iets. Dit betekent dat een gedeelte van je assortiment minder wordt verkocht.

 

Hoe maakt de klant zijn consideration set?

De klant maakt zijn set al ver van tevoren. Dit kan komen door meerdere factoren die hier invloed op hebben. Zo kunnen de vrienden of naasten van de klant allemaal een bepaald merk dragen waardoor de klant dit ook wilt hebben. Daarnaast kan de prijs, uiterlijk of kwaliteit de klant heel erg aanspreken. Daar naast kopen mensen vaak dezelfde merken die ze eerder hebben gehad. Dit zie je vooral veel bij kleding en elektronische apparaten.

 

Hoe je een klant dingen kan laten kopen buiten de consideration set?

Het is heel moeilijk, maar het kan wel. Door de klanten goed te informeren van de andere producten, en ze duidelijke te maken dat het in principe hetzelfde product is, maar bijvoorbeeld goedkoper. Kan het zo zijn dat de klant misschien zich bedenkt en voor een ander product gaan. Dit kan je ook beïnvloeden door bijvoorbeeld een goede prijsactie. Op die manier forceer je de klant een beetje om over te stappen tot een nieuw merk. Dit kan goed voor je zijn als je met veel van dezelfde producten in je magazijn zit.