Wat is een dns?

Wat is een dns?

Wat is een dns?

Een dns is een belangrijk iets voor informatie voor Google. Een dns staat voor domain name servers. En in een dns staan bijna alle websites die er op het internet zijn. Al die namen van de websites zijn hierin ook vertaald naar ip-adressen en worden onderhouden door de server. De ip-adressen zijn een combinatie van nummers die bepalen van waar en hoe de server is opgezet. Dit is belangrijk als er een probleem is of iets illegaals wordt gedaan. Dan kan je via het IP-adres eventueel iemand opzoeken of uitzoeken waar iemand woont of vandaan komt. Hierbij kunnen ze kijken of een domeinnaam al in gebruik is en kunnen ze codes gebruiken om sites te kunnen onderhouden.

Als dit niet goed wordt gedaan dan kan het zo zijn dat sommige websites minder goed laden. Dit wil je natuurlijk niet hebben als ondernemer omdat je te allen tijde de bezoekers op je website wilt laten komen. Als een bezoeker op je website komt wordt er informatie vanuit de dns server naar de website gestuurd voor de bezoeker. Dit is voor de bezoeker compleet onzichtbaar en hier merkt de bezoeker ook helemaal niks van. Meestal kost dit wel wat tijd en kan het laden van de website soms wat langer duren. Het daarom ook erg belangrijk dat de dns server dit snel kan versturen en ook kan opvragen voor eventuele snelle optie om een website te laden.

Een belangrijke dns check uitvoeren

Er zijn veel mogelijkheden waarmee je een dns check kan uitvoeren. Deze check is heel erg belangrijk om te weten of je website nog werkt of niet. Hier heb je gratis tools voor, maar ook tools die geld kosten. In principe maakt het niet uit, want allebei de tools zeggen wat je wilt weten alleen kan de betaalde versie wel wat sneller zijn. Er zijn vier onderdelen waar je website in verdeeld kan worden dit is een recursive resolver, root name servers, TLD name servers en authoritative nameservers. Op deze manieren kan je erachter komen of je website in de dns helemaal klopt, en dat bezoekers je website goed kunnen gebruiken.