Wat is een semantische zoekmachine?

Wat is een semantische zoekmachine?

Wat is een semantische zoekmachine?

Veel mensen hebben nog nooit gehoord over een semantische zoekmachine. Een semantische zoekmachine zoekt namelijk niet alleen op specifieke termen, maar ook op context en bedoeling. Hierdoor hoeft een zoekopdracht niet exact te voldoen aan het resultaat, maar kan op basis van soortgelijke zoekopdrachten synoniemen worden gevonden waar op wordt gezocht. Google en Bing maken bijvoorbeeld beide gebruik van deze methode en het is natuurlijk een fijne aanvulling op het algoritme. Maar wat is het nu precies? Hieronder lees je meer over de definitie.

Definitie van semantisch zoekmachine

Over het algemeen zie je steeds veel meer teksten met online en kromme zinnen waarbij verkeerde termen zijn verwerkt. Dit is over het algemeen te verwijten aan de auteur, maar niet altijd. Het kan namelijk ook zo zijn dat de tekst specifiek zijn geschreven voor zoekmachine optimalisatie doeleinden. Als je bijvoorbeeld wilt scoren op een zoekterm zoals T-shirt Nijmegen zal de term verspreid worden in de tekst zodat het netjes in de zin past.

Een zoekmachine die semantisch is kijkt niet alleen naar de woorden waar op wordt gezocht, maar ook naar de achterliggende betekenis hiervan. Als je bijvoorbeeld naar tshirt Nijmegen zoekt, zul je merken dat Google ook een resultaat zal weergeven voor een kledingzaak in de regio van Gelderland die tevens ook pantalons verkoopt. Zoals je dus kunt concluderen kijken zoekmachines verder dan naar woorden, ze kijken namelijk naar synoniemen en alternatieve schrijfwijze van pagina’s.

Doe een onderzoek naar relevante zoekwoorden

Als je semantisch zoekwoorden hebt, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je de beste keuze zult maken. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Hierbij is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat dit om specialistisch werk gaat en om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je de juiste zoektermen zult gebruiken. Je wilt immers voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk van groot belang. Benieuwd? Neem contact op met een specialist en laat je informeren.