Wat is een slimme assistent / Smart Assistant?

Wat is een slimme assistent / Smart Assistant?

Wat is een slimme assistent / Smart Assistant?

Je hoort het steeds vaker een smart assistant, ook wel in het Nederlands een slimme assistent genoemd. Een slimme assistent is een software toepassing die voornamelijk op basis van vragen in staat is om antwoorden te genereren of om bepaalde acties te doen uitvoeren. Hierbij kan het bedienen van apparaten via het internet een goede oplossing zijn om dingen in te spreken middels Voice Search. Over het algemeen zie je vaak dat deze type software wordt toegepast in Smart Home systemen waarbij diverse producten met elkaar worden gekoppeld. Hierdoor kun je via verschillende manieren de slimme assistent aan het werk zetten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een app of op basis van spraakcommando’s.

Welke functie heeft een slimme assistent?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu direct af wat de functie nu precies is van een slimme assistent. Een slimme assistent kan handelingen uitvoeren op basis van een gebruiker. Hierdoor worden deel van deze acties autonoom uitgevoerd zonder invloed van de gebruiker te gebruiken. Een groot gedeelte van de functionaliteiten zijn afhankelijk van internetverbinding om zodoende informatie op te zoeken. Het is dus wel van belang dat je een goede internetverbinding hebt als je hier gebruik van wilt maken. Als je dit namelijk niet hebt zul je merken dat het niet goed gaat en dat is natuurlijk zonde.

Als je een slimme assistent hebt is het bijvoorbeeld mogelijk om snel afspraken in te plannen. Dat is natuurlijk erg fijn, want als eenmaal dit tijdstip aankomt kan de assistente een seintje geven dat de afspraak bijna zo ver is. Daarnaast is het ook bijvoorbeeld mogelijk om in geval van regen een aanbeveling te krijgen dat je een paraplu dient mee te nemen. Dit zijn allemaal acties die afzonderlijk van elkaar ingesteld kunnen worden. Het is daarom zeker aan te raden om dit te gebruiken als je hier gebruik van wilt maken.

Als je de slimme assistentie binnen wilt gebruiken is dat ook zeker geen probleem. Zo kun je bijvoorbeeld diverse opdrachten geven middels slimme assistentie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan opdrachten zoals doe de lampen aan of sluit de gordijnen. Het is zelfs mogelijk om opdrachten te geven waarbij de temperatuur in de gehele woning wordt geregeld. Ben jij dus echt fan van technologie en wil jij een aantal zaken in het huishouden vergemakkelijken? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van slimme assistentie.