Wat is EMD update?

Wat is EMD update?

Wat is EMD update?

EMD staat voor Exact Match Domain. Er zijn veel bedrijven die ervoor kiezen om een domein te kopen die hetzelfde is als een zoekterm. Op die manier hoopt een bedrijf sneller gevonden te worden. In de praktijk werkt dit vaak ook op die manier. De EMD update heeft er echter voor gezorgd dat de kwaliteit van zo’n Exact Match Domain ook goed moet zijn. Er wordt sinds de EMD update ook beter gekeken naar de inhoud van deze websites. Hierdoor is alleen het kopen van een domeinnaam met een zoekterm erin niet langer voldoende.

Zo werkt een EMD update

Een EMD update zorgt er dus voor dat zoekmachines beter gaan kijken naar de inhoud van deze websites. Zo controleren zoekmachines als Google tegenwoordig bijvoorbeeld beter of de content van de website ook goed aansluit op de naam van de site. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan scoort de website minder goed. In sommige gevallen wordt de website ook uit de zoekresultaten verwijderd.

Door middel van de EMD update wil Google zijn klanten websites van betere kwaliteit laten zien. Een zoekmachine is immers ook van een commercieel bedrijf dat zijn klanten tevreden moet houden. Het is daarom dus goed dat een EMD update heeft plaatsgevonden bij Google.

Een beschrijvende domeinnaam

Een beschrijvende domeinnaam is een domein dat beschrijft wat er op de website te vinden is. Het gaat meestal niet om een bedrijfsnaam. Zolang de domeinnaam daadwerkelijk relevant is aan de content, is een beschrijvende domeinnaam nog steeds een goede keuze. Is de inhoud van de website totaal anders, dan zal je tegenwoordig echter wel lager scoren op Google.

Wil je een beschrijvende domeinnaam kopen? Dit kan ook vandaag de dag nog een goed idee zijn. Zorg er alleen wel voor dat je rekening houdt met de EMD update. Houd bovendien ook rekening met eventuele EMD updates in de toekomst. Door ook hier rekening mee te houden ben je goed voorbereid. Zorg er bijvoorbeeld te allen tijde voor dat je website ook echt relevant is. Het is belangrijk dat je website meerwaarde biedt aan de zoekmachine.