Wat is expendable?

Wat is expendable?

Wat is expendable?

Expandable is een begrip dat op verschillende manieren gebruikt wordt. Op deze pagina gaan we dit begrip echter uitleggen als marketingterm. Mocht jij namelijk ondernemer zijn, dan is het belangrijk dat je niet stilstaat. Het kan namelijk nog zo goed gaan met je bedrijf, maar als je niet openstaat voor vernieuwing, dan is de kans aanwezig dat anderen je voorbijstreven en het opeens slecht gaat met je onderneming en dat wil je natuurlijk niet.  Juist daarom is het belangrijk om steeds doelen te bepalen en om te blijven kijken waar je bedrijf nog in kan groeien. Dit kan op het gebied van promotie zijn, maar ook op het gebied van uitbreiding. Hiermee hebben we ook meteen het begrip expandable omschreven. Dit houdt dus in dat je op zoek gaat naar manieren om uit te breiden.

Verschillende manieren

Expendable kan op verschillende manieren worden toegepast. Mocht jij bijvoorbeeld een bedrijf hebben en wil jij ervoor zorgen dat je magazijn bijvoorbeeld groter wordt, maar heb je hier geen geld voor? Weet je dankzij berekeningen dat je veel meer winst gaat behalen op het moment dat je je magazijn uitbreidt, dan zou je bijvoorbeeld voor een bedrijfslening kunnen kiezen. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je groter wordt en niet al snel je plafond bereikt.

Groei met mate

Groeien is natuurlijk goed, echter zal dit niet te snel moeten gaan. Ga jij bijvoorbeeld aan de slag met de promotie van je onderneming en wil je ervoor zorgen dat je meer opdrachten binnenhaalt? Kies je bijvoorbeeld voor Google Ads of een social media campagne? Dan kan het zo zijn dat er opeens een hoop opdrachten binnenkomen. Mocht je hier niet op geanticipeerd hebben, dan is de kans groot dat je de vraag helemaal niet aan kan. Stel nou dat je een t-shirts verkoopt en je hebt 100 stuks op voorraad. Echter loopt je online marketing campagne zo goed dat je 200 shirts kan verkopen, dan zit je namelijk met een probleem. Je zult dan aan nee verkoop moeten doen en mensen zullen hun geld dan ergens anders uitgeven. Zorg er daarom altijd voor dat je op een verantwoorde manier groeit en goed vooruit denkt.