Wat is flash

Wat is flash

Wat is flash

De letterlijke betekenis van flash is niets meer en niet minder dan flits. Maar wat betekent flash of flits nou eigenlijk? Dit ligt per context aan want het kan nog verschillen. Zo kan het te maken hebben met tijd denk hierbij aan het Engelse begrip Flash-forward of Time-flash. Deze begrippen is een dankbaar onderwerp voor films ook heb je daarnaast een manier om prognose en een analysemethoden te omschrijven. Ook is het een naam van een internet plugin die officieel in 2020 beëindigd werd. Maar wat is flash en waarom is Adobe eigenlijk gestaakt met een ondersteuning van deze plugin? Veel mensen en vooral wat oudere mensen zouden denken aan de eeuwenwisseling. Het klein stukje software wat het voor elkaar kreeg om animaties en websites kon ontwikkelen. De plugin werd door een bedrijf genaamd Macromedia ontwikkeld en zou later overgenomen worden door Adobe. Het SWF-bestandsformaat biedt ruimte voor scherpe afbeeldingen en animaties, pre-loading, action scripting en nog meer van die dingen. De plugin begon ooit als een eenvoudige animatie tool.

Flash wordt vergeten

Na verloop van tijd was de glans en beetje van de flitsende plugin verdwenen. Niet veel bedrijven durfde het toen aan om flash te laten staken. Apple was er wel een van. Dit volgde veel bedrijven in een rap tempo totdat het nog nauwelijks een rol speelde in de betekenis. De ontwikkeling van HTML5 heeft uiteindelijk geleid tot een einde wat gestrand is in 2020. Deze werd vaak gebruikt en misbruikt door hackers en scammers. Doordat dit steeds meer meer opkomend iets werd kwam de plugin steeds meer negatief voor in het nieuws.

In marketing worden voortdurend prognoses en verschillende analyses gemaakt. Op basis van verschillende date uit het verleden kunnen verschillende resultaten doorberekend worden voor in de toekomst. Met z’n flash kan er een bepaald moment in tijd worden vastgenomen. Dat is ook de reden waaruit Flash (de superheld) is ontstaan. Hij rent zo snel dat het lijkt dat hij de wereld om zich kan laten bevriezen. Zo kon hij verschillende soorten informatie analyseren wat goed kon uitpakken bij het helpen te redden van de wereld.