Wat is een flaptekst?

Wat is een flaptekst?

Wat is een flaptekst?

Een flaptekst is het kleine stukje tekst dat in de binnenzijde van een boek staat. Veel mensen weten niet wat eigenlijk een flaptekst is. Dit komt omdat weinig mensen hier echt bij stil staan. De flaptekst is een korte samenvatting van het boek. Door middel van een sterke flaptekst kunnen ze iemand overtuigen het boek te gaan lezen. Dit is natuurlijk wat je wilt als schrijver. Daarom is een flaptekst zeker wel erg belangrijk. In een flaptekst staan vooral vaak spannende fragmenten uitgeschreven. Dit komt omdat je zo iemand interesse wekt. Een schrijver heeft veel moeite en tijd in het boek gestoken. Dan hoopt hij natuurlijk ook dat je daar beloond voor wordt. Bijna elk boek heeft een flaptekst.

Verschil tussen een fysiek boek en een e-book

Bij veel boeken zie je dat deze flaptekst op de achterkant staat. Zo hoeft iemand het boek niet eens te openen. Dit is vooral bij een paperback editie. Bij een fysiek boek staat het dus op de achterkant of aan de binnenkant van een boek. Alleen bij een digitaal boek is dit anders. Het kost namelijk veel te veel tijd en moeite om als consument op een plaatje te gaan lezen. Daar hebben ze natuurlijk wat op bedacht. Bij een digitaal boek is de flaptekst ook vaak de omschrijving. Dit staat dus onder het boek beschreven. Zo kunnen mensen dus gelijk de flaptekst lezen en kijken of ze het wat vinden. Je ziet dat het kopen van digitale boeken heel erg in trek is.

E-books erg populair

Daarom is dit erg belangrijk om dit goed te bekijken. Vroeger zag je dat veel mensen naar de bieb gingen om daar boeken te lenen. Dit is tegenwoordig bijna niet meer het geval. Je kunt tegenwoordig natuurlijk ook via een e-book lezen. Je kunt heel gemakkelijk een koop downloaden. Dit is natuurlijk wel een grote verandering in de boekenwereld. Veel wat ouderen mensen lezen nog steeds fysieke boeken. Ik denk alleen dat dit over een aantal jaar bijna allemaal over gaat naar een online boek. Ook is dit veel beter voor het milieu. Boeken kosten namelijk heel erg veel papier. Hier moeten ook veel bomen voor worden gekapt. Een online boek is dus veel beter voor het milieu.