Wat is plog?

Wat is plog?

Wat is plog?

Een plog is een samentrekking tussen twee andere termen dit zijn afbeelding en een blog. Een plog betekent dat ook dat het een blog is met veel afbeeldingen. Daarnaast staat hier ook stukken tekst bij om bijvoorbeeld een context te geven van een bepaalde afbeeldingen. Dit kan belangrijk zijn voor bezoekers. Niet iedere bezoeker vindt het fijn om alleen maar teksten te lezen en op die manier informatie te krijgen. Sommige bezoekers en gebruikers vinden het ook fijn om naar afbeeldingen te kijken. Dit betekent natuurlijk niet dat ze geen informatie binnen kunnen krijgen. Via een plog kan je natuurlijk ook veel informatie geven aan een klant. Dit doe je ook door middel van het gebruiken van een context.

Bij een context is het belangrijk dat je kort en krachtig verteld waar de foto over gaat. Hier kan je bijvoorbeeld zeggen wat de afbeelding is, maar je kan ook bijvoorbeeld zeggen waar de afbeelding is gemaakt. Dan heb je ook nog de blog die kan doen via een vlog, dit noem je echter ook een plog maar is andere variant. Bij een vlog kan je ook een blog bijhouden. Zo kan je iedere dag een nieuwe vlog maken. Dit wordt ook gezien als blogging en kan je ook op platformen doen als Youtube. Dit is handig voor influencers om bijvoorbeeld omzet te kunnen draaien met de content die ze posten.

Waarom bloggen interessant is?

Bloggen kan interessant zijn voor jezelf maar ook voor de lezer. Je zou wel denken wat kan een lezer nou interessant vinden over mij. Maar veel lezers vinden het fijn om meer dingen te weten komen over een andermans leven. Hierover wordt veel gelezen en daarnaast vinden mensen het leuk om nieuwe dingen te horen. Voor bedrijven kan bloggen ook interessant zijn omdat ze via een blog ook advertenties kunnen doen. Hierbij kunnen ze bijvoorbeeld nieuwe producten promoten en hiermee acties ter werk stellen. Dit kan heel voordelig zijn voor het bedrijf omdat ze hiermee natuurlijk meer omzet kunnen draaien. Op deze manier kan je natuurlijk je bedrijf extra laten groeien op een goede manier.