Wat is Facebook?

Wat is Facebook?

Wat is Facebook?

Facebook, we kennen het allemaal wel. Mocht jij het ook kennen en ben jij benieuwd naar de geschiedenis van dit platform, dan gaat deze pagina jou verder helpen. Hier geven we jou meer informatie over de geschiedenis van het platform dat is ontstaan in Amerika. Enorm veel mensen maken gebruik van Facebook en onderstaand gaan we jou precies vertellen hoeveel dit er zijn. Mocht jij nog geen Facebook hebben en vraag jij je af waarom dit platform zo vaak gebruikt wordt, dan weet je na dit artikel waarom dit het geval is. Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen of heb je nog handige informatie? Neem dan contact met ons op!

Het begin van Facebook

In 2004 werd Facebook opgericht, het leuke hieraan is dat het werd opgericht door studenten van de Harvard Universiteit. Leuk feitje is ook dat een van de oprichters momenteel nog steeds de directeur van het bedrijf is. Toen der tijd begon het als iets kleins, momenteel is het platform mega. Er zijn maar liefst 2 miljard mensen die gebruik maken van Facebook, hiermee is Facebook het social media platform dat het meest gebruikt wordt waarbij de focus ligt op West Europa en Engelstalige landen. Je kunt het gratis gebruiken en in contact komen met anderen mensen, je vrienden toevoegen, foto’s en verhalen op het platform plaatsen. Tevens verkoopt Facebook een deel van de informatie over gebruikers aan derden voor commerciële doeleinden.

Mocht jij een bedrijf hebben en wil je nieuwe klanten werven, dan kan dit ook via Facebook. Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om te adverteren en dit kan zeer gericht. Je kan je focussen op een bepaalde stad, leeftijd van mensen, geslacht interesses en nog veel meer. De kans dat jij je doelgroep dan weet te bereiken is erg groot. Adverteren kost overigens wel geld, je zult hier budget voor vrij moeten maken.

Nog meer

Facebook is tegenwoordig meer dan alleen Facebook. Zo kan je via Messenger met elkaar chatten en heeft Facebook ook WhatsApp in handen. Je hebt hierbij geen Facebook account nodig om in te loggen. Ook is Instagram door Facebook overgenomen. We kunnen dus zeggen dat Facebook enorm veel bezit op het gebied van social media.