Wat is platte tekst?

Wat is platte tekst?

Wat is platte tekst?

Een platte tekst is een simpele stuk content. Hierbij wordt er niet gelet op leestekens en worden er bijvoorbeeld geen afbeeldingen of tabellen toegevoegd. Het gaat hierbij echt alleen om de tekst en niet om de mooiheid hiervan. Dit kan in veel verschillende gevallen belangrijk zijn. Vaak is in een .txt formaat is dit belangrijk. Zo gaat het alleen om de tekst en zijn afbeeldingen en andere creatieve dingen niet van toepassing. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om de programmeertaal van een bepaald programma. Dit programma heeft dus geen baat bij een afbeelding en heeft alleen platte tekst nodig. Daarnaast zie je dit vaak in e-mails. Hierbij gaat het ook vaak om platte tekst dit komt omdat je in een e-mail vaak alleen maar informatie wilt geven, maar ook ontvangen.

Het gaat hier dus alleen om de informatiestroom van een gebruiker naar een andere gebruiker. Daarnaast is alles ook dezelfde lettertype en zit hier helemaal geen verschil in. Dit is makkelijker om voor de gebruiker de informatie makkelijker tot zich te nemen. Het is natuurlijk belangrijk dat iemand de informatie snel en gemakkelijk kan opnemen. Met deze informatie kan de klant dan dingen doen. Op deze manier bespaar je tijd en maak je het gemakkelijk voor de gebruiker. Zoals je ziet kan je platte tekst op veel verschillende manieren gebruiken. Soms kan het ook dat de afbeeldingen later worden toegevoegd. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de platte tekst alsnog het belangrijkste is. Bij andere teksten kan het zelfs zo zijn dat een afbeelding of een lettertype belangrijker is dan de tekst zelf.

Reader mode

Je kan bijvoorbeeld een website met veel afbeeldingen en afleidingen omzetten in een reader mode. Bij een reader mode te gebruiken kan je de indeling van de website van iemand veranderen op deze manier worden alle plaatjes verwijderd. Hier in plaats van wordt alle informatie van de website omgezet in platte tekst. Dit kan jammer genoeg niet op iedere website, maar dit wordt wel erg gewaardeerd door sommige klanten. Op deze manier kan de klant veel makkelijker naar je informatie kijken als je deze reader mode hebt.