Wat is yield management?

Wat is yield management?

Wat is yield management?

Vandaag leggen we de term yield management uit en deze term wordt veel gebruikt in de hospitality sector. Deze term gebruikt men om de omzet op de kamers die beschikbaar zijn te optimaliseren.  Het is een term die door veel mensen als vrij lastig wordt gezien en onderstaand gaan wij jou een uitgebreide uitleg geven zodat jij straks precies weet wat het is. Heb je na het lezen van deze pagina zelf nog suggesties of heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Wat is het nou eigenlijk?

Wanneer we kijken naar hotels, dan kunnen we concluderen dat deze kamers hebben, anders is er natuurlijk iets mis. In een bus zitten stoelen en dit geldt bijvoorbeeld ook voor een vliegtuig. Wanneer je de eigenaar bent van bijvoorbeeld een hotel, dan gaat het je geld kosten als een kamer bijvoorbeeld leeg blijft staan. Je hebt namelijk wel gewoon personeel. Zijn er te weinig kamers gevuld, dan zal er ook weer teruggeschaald moeten worden op personeel. Tenminste, wanneer je een winstgevend bedrijf wilt blijven. Wanneer je gebruikmaakt van yield management, dan zet je verschillende methodes in om ervoor te zorgen dat je een zo hoog mogelijk omzet hebt.

Revenue management

De term revenue management wordt vaak door elkaar gehaald met yield management, terwijl het wel degelijk wat anders is. Wanneer we het hebben over revenue management, dan hebben we het over een overkoepelende term. Hierbij telt men alle kosten en baten mee. Denk hierbij aan de kosten van het personeel. Wanneer we het hebben over yield management, dan hebben we het meer over een bepaalde ruimte. Denk hierbij aan het voorbeeld dat we bovenstaand al gaven. Je kunt dan denken aan een hotel en de kamers die juist wel of juist niet gevuld zijn. Ergens is het wel logisch dat beide begrippen nog wel eens door elkaar gehaald worden, echter ligt bij het ene begrip de nadruk op het totale proces en bij het andere op bijvoorbeeld kamers komt te liggen. Hopelijk weet jij nu precies wat dit begrip in houdt en zoals gezegd kan je bij vragen altijd contact met ons opnemen.