Wat is een affiliate netwerk?

Wat is een affiliate netwerk?

Wat is een affiliate netwerk?

Iedereen kent wel de werkwijze; je plaats op je website een link naar een bepaalde productpagina op een andere website. Gaat een bezoeker van de website via die koppeling tot aankoop over, dan ontvangt de beheerder van de website een commissie. Als we kijken naar de vraag wat is een affiliate netwerk, dan is het antwoord de tussenliggende organisatie die de twee partijen bij elkaar brengt en die zorgt dat de genoemd etransactie geregistreerd wordt.

Wat zijn bekende affiliate netwerken?

In ons land kennen we verschillende affiliate netwerken, waarvan Daisycon en Tradetracker wel de meest bekende organisaties zijn. Daisycon is op verschillende markten actief en is promotor van vooral telecom links. Tradetracker is ook een Nederlands affiliate netwerk en is bekend van branches als reizen en winkelen. Tradetracker heeft ook al een zeer groot aanbod.

Welk netwerk past bij jou?

Uiteraard is het een affiliate netwerk de ander niet. Er bestaan verschillen in aanbod en branches, maar ook de hoogte van de commissies die je krijgt kunnen per affiliate netwerk verschillen. Ook de wijze van betalen en dan met name de frequentie en de duur van uitbetalen kunnen per organisatie en per netwerk anders zijn. Wil je gebruik maken van een netwerk, vergelijk ze dan eerst goed en kijk welke aansluit bij jouw website en jouw wensen.

De bron is en blijft door tracking cookies steeds te achterhalen

Als we kijken naar affiliates en het affiliate netwerk, dan is het meest eenvoudige de lijn website met link, productpagina op andere website waarna een transactie plaatsvindt en er commissie betaald wordt. In werkelijkheid gaat het uiteraard vaak anders. Kopers volgen vrijwel nooit deze directe lijn. Ze bezoeken tussendoor eerst andere winkels of zoeken aanvullende informatie op bijvoorbeeld Google. Via de tracking cookies is – ter geruststelling van de websitebeheerder- de bron nog steeds vindbaar en wordt je ondanks de omzwervingen van de klant zeker wel beloond.

Het gebruiken van het juiste affiliate netwerk is een kwestie van vergelijken en kijken welk netwerk aansluit bij jou en jouw website. Met dank aan een dergelijk netwerk kun je prima een passief inkomen genereren.