Wat is een deeplink?

Wat is een deeplink?

Wat is een deeplink?

Een deeplink is een handige link die je kunt gebruiken als je een website hebt. Een deeplink zorgt ervoor dat de bezoeker naar een sub-pagina op jouw website wordt gestuurd. Dit kun je zien omdat er in de URL dan een ‘slash’ –  dit tekentje -> / –  staat. Dit zorgt ervoor dat je niet naar de hoofdpagina van de website wordt gestuurd maar naar een aparte pagina of sub-pagina. Dit is vooral handig als je alleen maar een gedeelte van je website snel wil laten zien aan iemand. Dit kan handig zijn met de pagina contactgegevens of een route beschrijving. Het kan ook zijn dat de sub-pagina meerdere onderdelen heeft. Dan kun je met de deeplink nog verder de website in gaan en de URL, als het ware, uitbreiden.

Zo kun je specifiek mensen doorsturen naar bepaalde gedeeltes van jouw website. Dit is vooral handig voor een bezoeker, de bezoeker hoeft niet heel de gehele website te onderzoeken om bij het gedeelte te komen waar zij naartoe willen. De deeplink zorgt er ook voor dat Google je website makkelijker kan lezen. Dit leidt dan tot een hogere ranking in de Google Ranking. Dit is precies wat jij wilt bereiken met jouw website en jouw onderneming. Een hoge positie in de Google Ranking zorgt voor meer bezoekers op jou website, en meer bezoekers kan leiden tot een hogere omzet. Op deze manier kun je met een deeplink ook context geven over bepaalde pagina’s met content.

Illegaal gebruik van deeplink

Het kan zijn dat mensen de term deeplink gebruiken voor dingen die niet mogen. Het kan zijn dat bedrijven content stelen van andere ondernemers om hiermee hun site te verbeteren. Dit doen zij door middel van de deeplink over te nemen en op hun eigen website plaatsen. Op deze manier is het niet duidelijk wie er aanspraak heeft op een de content. Hierdoor kunnen er misverstanden ontstaan die je liever wil voorkomen. In het ergste geval kun je voor de rechter gesleept worden en dit kan je heel veel geld en tijd kosten. Deze tijd kun je beter in jouw onderneming steken. Let dus goed op het gebruik van de deeplink op jouw eigen website.