Wat is een ankertekst?

Wat is een ankertekst?

Wat is een ankertekst?

Een ankertekst is een tekst waar men een link in heeft geplaatst. Klik je op de tekst, dan ga je naar de URL. Als je een backlink creëert, is het belangrijk dat je de juiste woorden gebruikt. Je moet in dit geval dus goed nadenken over de ankertekst. Op die manier weten bezoekers wat ze kunnen verwachten als ze op de link klikken.

De ankertekst is standaard blauw van kleur

Normaal gesproken is een ankertekst blauw van kleur. Zo is het voor iedereen duidelijk dat het een ankertekst betreft en dat je een andere pagina opent als je erop klikt. Soms is het voldoende om de ankertekst hetzelfde te houden als de website waarnaartoe wordt gelinkt. In andere gevallen geeft dat geen goed beeld van de pagina waar de link naartoe verwijst. In dat geval is het vaak een beter idee om een andere ankertekst te bedenken die een beter beeld geeft van de pagina.

De ankertekst kan ook belangrijk zijn voor SEO

Een ankertekst geeft niet alleen de lezer van een pagina een goed beeld van de pagina waarop hij terecht zal komen, maar ankerteksten zijn ook zeer belangrijk voor zoekmachines als Google. Goede ankerteksten kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat een pagina hoger zal scoren op relevante zoektermen. Belangrijk is dat de ankertekst altijd een goed beeld geeft van de pagina waarop de bezoeker terechtkomt. Voor ranking in de zoekmachines is dit ook beter. Een tekst als “klik hier” zal voor Google bijvoorbeeld minder toegevoegde waarde hebben.

Interne links met ankertekst

Als je beter in de zoekmachines gevonden wilt worden, is het ook belangrijk dat er interne links op je pagina’s staan. Zo krijgen de zoekmachines een beter beeld van de structuur van je website. Het is ook nu belangrijk dat de ankertekst gelijk is aan de inhoud van de pagina. Het is aan te raden om de ankertekst hetzelfde te maken als het zoekwoord waarop de pagina van bestemming gevonden moet worden. Een marketingbureau is in staat om je te helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden en dus ook de juiste ankerteksten.