Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Vraag jij je af wat een externe link is, dan gaat deze pagina jou absoluut verder helpen. Onderstaand geven we jou namelijk alle informatie die je nodig hebt om te weten wat een externe link nou eigenlijk precies is. Een externe link kan gezien worden als een onderdeel van SEO. Met behulp van SEO wil je je website optimaliseren en ervoor zorgen dat deze beter in Google komt te staan. Met beter in Google staan bedoelen we dat de website beter vindbaar wordt. Hierdoor krijg je meer bezoekers op je website en dit zorgt er weer voor dat je omzet verhoogd kan worden. Echter zal je eerst aan de slag gaan met het optimaliseren van je website en daar horen externe links ook bij.

Externe link structuur

Wanneer je met externe link structuur aan de slag gaat, dan koppel je eigenlijk je eigen website aan een andere website. Stel nou dat je een artikel schrijft over honden en je wilt een externe link. Dan kan je in het woord honden een link plaatsen van de Wikipedia pagina waarin alles over honden wordt uitgelegd. Op deze manier koppel je dus eigenlijk je website aan een andere website. Ben jij bezig met het schrijven van landingspagina’s voor je website en wil je dat deze zo goed mogelijk vindbaar worden op Google, dan is het aan te raden om voor zoveel mogelijk woorden aan relevante content te kiezen en om hier zowel interne als externe links in te zetten. Een interne link is een link die leidt naar een andere pagina op je eigen website.

Linkbuilding

Wanneer je hoger wilt scoren in Google, dan is linkbuilding zeker een aanrader. Met behulp van linkbuilding kies je ervoor om vanuit andere websites links naar je eigen website toe te laten leiden. Google zal dit zien als stemmen voor jouw website en zal je website steeds beter vindbaar maken in Google. Zorg er alleen wel voor dat je dit met een bepaalde strategie doet en dat je kiest voor goede links. Met goede links bedoelen we links van kwaliteit. Tevens is het nooit aan te raden om een in keer veel links te plaatsen, dit wordt gezien als spam.