Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Vraag jij je af wat een externe link is? Dan gaat deze pagina jou absoluut verder helpen. Onderstaand geven wij jou namelijk alle informatie die jij nodig hebt om te weten te komen wat een externe link nou precies is. Een externe link kan gezien worden als een onderdeel van SEO. Met behulp van SEO kun jij jouw website optimaliseren en ervoor zorgen dat deze beter in Google komt te staan. Met beter in Google staan bedoelen we dat de website beter vindbaar wordt. Hierdoor krijg je meer bezoekers op je website en dit zorgt er weer voor dat je omzet verhoogd kan worden. Echter zal je eerst aan de slag gaan met het optimaliseren van je website en daar horen externe links ook bij.

Externe link structuur

Wanneer je met externe link structuur aan de slag gaat, koppel je jouw eigen website aan de websites van andere bedrijven. Stel dat je een artikel schrijft over honden en je wil een externe link. Dan kun je in het woord honden een link plaatsen die leid naar de Wikipedia pagina waarin alles over honden wordt uitgelegd. Op die manier koppel je dus jouw website aan een andere website. Ben jij bezig met het schrijven van landingspagina’s voor jouw website en wil je dat deze pagina’s goed vindbaar zijn op Google, dan is het aan te raden om voor zoveel mogelijk woorden aan relevante content te kiezen en om hier zowel interne als externe links in te zetten. Een interne link is een link die leidt naar een andere pagina op jouw eigen website. Dor dit te doen optimaliseer jij jouw content en wordt je hoger geplaatst in de Google ranking.

Linkbuilding

Wanneer je hoger wil scoren in Google, is linkbuilding zeker een methode die het uitproberen waard is. Met behulp van linkbuilding kies je ervoor om vanuit andere websites links naar jouw eigen website toe te laten leiden. Google zal dit zien als een soort ‘stemmen’ voor jouw website en zal jouw website steeds hoger plaatsen in de Google ranking. Zorg er alleen wel voor dat je dit met een bepaalde strategie doet en dat je kiest voor goede links. Met goede links bedoelen we links van kwaliteit. Tevens is het nooit aan te raden om een in keer veel links te plaatsen, dit wordt gezien als spam. Wellicht is het het beste als je linkbuilding laat doen door een linkbuilding bureau, zij zijn hierin gespecialiseerd en zorgen er dus voor dat alles goed in elkaar steekt.