Wat is een social signal update?

Wat is een social signal update?

Wat is een social signal update?

Een social signal is een term voor een menselijke interactie die wordt geraadpleegd via social media platformen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en andere social media platformen. Hierbij gaat het om signalen zoals views, shares en likes. Deze interacties geven een weergave aan van de populariteit van de content. Maar waarom zijn social signals nu zo interessant voor zoekmachine optimalisatie?

Definitie van social signal update

Als je voornamelijk bezig bent met zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO afgekort, zie je voornamelijk dat het zwaartepunt lag op backlinks. Door diverse updates die zijn doorgevoerd zie je dat er steeds meer factoren bijkomen die steeds meer gaan wegen en impact hebben op de zoekresultaten. Door toenemen invloed van diensten op het gebied van social media zie je dat het steeds meer populariteit wint. Om deze reden is het zeker aan te raden om voldoende social signals te hebben zodat je hier profijt van zult hebben. Een social signal update kan je up to date houden over het krijgen van nieuwe interacties. Hierdoor kun jij als bedrijf zijnde ook snel reageren op bepaalde signals wat ook kan leiden tot klantenbinding.

De voordelen van social signals

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je middels een social media een backlink maken naar je website waardoor de impact op een website wordt beïnvloed. Echter, is dat niet de enige factor. Gebruikers die vanuit social media platformen naar een pagina gaan brengen namelijk vaker en meer tijd door op de websites waardoor je een lagere bounce-rate krijgt op de website. Dat is natuurlijk erg prettig, want des te hoger de bounce rate is des te slechter je zult scoren in Google. Naast het slecht scoren in Google wil je natuurlijk er ook voor zorgen dat je mensen zo goed mogelijk op de website blijven.

Een social signal update

Als je een social media signal krijgt is het natuurlijk fijn dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen. Om deze reden is het goed om hierover in gesprek te gaan met een specialist zodat je zeker weet dat je een platform krijgt waarbij je elke signal in de gaten kunt houden. Dat Is natuurlijk erg fijn, want hierdoor weet je zeker dat je geen signaal over het hoofd ziet en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt hebben.